Novosti
POSLJEDICE DUGOTRAJNOG ŠTRAJKA GLAĐU

Branimir Glavaš u jako lošem stanju hitno prebačen u bolnicu
Objavljeno 29. ožujka, 2015.

Vezani članci

KOLEGE I PRIJATELJI POSJETILI GLAVAŠA U REMETINCU

Šišljagić: Pravda bi bila da je Glavaš već na slobodi

Branimir Glavaš u nedjelju je navečer zbog narušenog zdravstvenog stanja iz pritvora u Remetincu prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu. “Nadamo se da će pristati na medicinsku pomoć i izvući se iz situacije opasne za život”, objavljeno je na njegovoj stranici na Facebooku, koju održava Glavašev sin Filip.

Upravo se on jučer i uspio nakratko čuti sa svojim ocem, koji, kako nam je rekao, zvuči jako loše, znatno lošije nego pri posjetu prošlog tjedna. “Baš se čuje da nije dobro”, kaže Filip Glavaš. Naime, nakon što su Glavaša opet vozili u zatvorsku bolnicu, on je ipak pristao na pregled te se pokazalo da su mu nalazi jako loši te je odmah hospitaliziran. Osim njegova sina veliku zabrinutost za Glavaševo stanje izrazili su i predstavnici HDSSB-a, s kojima smo se čuli.

U nedjelju je bio 25. dan Glavaševa štrajka glađu, koji je započeo odmah nakon pritvaranja u Remetinec. I 11. ožujka je bio prebačen u bolnicu, ali je odbio liječnički pregled te je vraćen u Remetinec.

Ustavni sud je, nakon tužbi Glavaševih branitelja, prije nekoliko dana djelomično ukinuo odluku Vrhovnog suda kojom je Glavaš vraćen u istražni zatvor te je vratio njegov slučaj Vrhovnom sudu na ponovno odlučivanje. U obrazloženju odluke Ustavni sud objasnio je kako je ukinuo odluku Vrhovnog suda kojom je Glavaš mogao ostati u istražnom pritvoru duže od trajanja kazne određene nepravomoćnom presudom. Također, Ustavni sud je odredio Vrhovnom sudu neka se pravomoćna presuda protiv Branimira Glavaša donese do 5. travnja ili neka ga se pusti iz istražnog zatvora.

Njegova obitelj i stranački kolege izražavali su ovih dana veliku zabrinutost za njegovo zdravstveno stanje izazvano štrajkom glađu te apelirali na hrvatsko pravosuđe da što prije riješi Glavašev slučaj i tako spriječi teže posljedice za njegov život.I.Bošnjak

Glavaš je pristao na pregled, a nakon što se pokazalo da su mu nalazi jako loši odmah je hospitaliziran

DRAGAN VULIN

predsjednik HDSSB-a

Apeliramo na sud da ubrza odluku

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin rekao nam je kako su za vijest o Glavaševoj hospitalizaciji doznali na putu za skup HDSSB-a nedaleko Virovitice. “Izuzetno smo zabrinuti za Glavašev život i zbog toga apeliramo na Vrhovni sud da po nalogu Ustavnog suda što prije reagira i donese odluku o ukidanju istražnog zatvora, kako bi Branimir Glavaš mogao izići na slobodu. Smatram kako nema više apsolutno nikakvih prepreka da se takva odluka Vrhovnog suda donese, i to žurno, zbog izvanredne situacije”, rekao nam je Vulin u nedjelju navečer.

Najčitanije iz rubrike