Regija
MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA U BRODU

Održan 2. Među-Korak
Objavljeno 28. ožujka, 2015.

SLAVONSKI BROD - Učenice brodske OŠ Bogoslava Šuleka, Ivana, Kristina, Nika, Natali, Marina..., dva puta tjedno vježbaju aerobik kao izvanškolsku aktivnost i uživaju.

- Sjedimo i u školi i kod kuće, a ovo je zabavno, korisno i nije naporno - odgovaraju u glas.

Aerobik je dio programa 2. Među-Koraka, međužupanijske smotre godišnjeg postignuća učenika u programima plesa i aerobne gimnastike koja je jučer u OŠ Đuro Pilar okupila tristotinjak učenika iz četiri slavonske županije, kao i 55 sudionika umjetničkih plesnih škola i polaznika drugih naprednih plesnih programa, koji su se predstavili kroz četiri programske discipline, pokazujući svoje umijeće. Kao pilot-projekt kojemu je cilj unaprjeđenje plesne kulture u školama, pokrenut je 2009. godine u OŠ B. Šuleka, 2012. zaživio je kao međuškolski projekt, a godinu kasnije i kao međužupanijski. S dosadašnjim postignućem prezadovoljna je inicijatorica projekta kineziologinja Jasna Vujić. Ona i nastavnici koji volonterski odrađuju posao sve više nailaze na prepreke.

- Stoga smo predložili ministarstvu da se to događanje uvrsti u kalendar smotri učenika i natjecanja u 2015./16. godini. Do sada nismo dobili odgovor pa se pitamo što sljedeće godine, jer već u rujnu moramo imati kurikulume. Projekt je prihvaćen i djeca uživaju, predstoji formalna razina ustroja jer se javljaju pitanja tko će platiti dolazak djece, imaju li nastavnici pravo izostanka i pravo na potvrdu o stručnom usavršavanju, iz kojeg fonda će se platiti događanje..., riječ je o tome da smo svačiji i ničiji - kaže Vujić, naglašavajući kako se posao volonterski više ne može odrađivati. Dok čekaju odgovor, kao i odluku Agencije za odgoj i obrazovanje, da Među-Korak bude uvršten u program kao oblik stručnog usavršavanja i da to ministrastvo podrži, sudionici skupa donijeli su odluku da se 3. Među-Korak ipak održi, ovog puta u Požeško-slavonskoj županiji.

- Entuzijazam mladih treba podržati, kaže plesna stručnjakinja Ivančica Janković iz zagrebačke škole Ane Maletić. Zajednički im je cilj u 2016. godini održati i prvu državnu plesnu smotru.M.Radošević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike