Osijek
HDSSB DONJI GRAD UPOZORIO

Umjesto vožnje dizalom, invalidi moraju ići okolo cijeli kilometar!
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Razbijene kamere i dizalo izvan funkcije ružna je svakodnevna slika osječkog nathodnika u Donjem gradu. Upozorili su na to predstavnici HDSSB-a Donji grad prilikom jučerašnje konferencije za novinare.

- Da bi invalid, koji u ovom slučaju ne može koristiti dizalo, došao s jedne do druge točke koju spaja nathodnik, sad mu treba više od kilometra. Točnije, mora prijeći put do Huttlerove, što mu nimalo ne olakšava život. Apeliramo da se nešto učini po tom pitanju, jer je ova građevina i napravljena zato da bi se građanima olakšao život - upozorio je Hrvoje Stipetić, dopredsjednik GČ Donji grad, podsjećajući da je nathodnik sagrađen 2009. godine i bio je jedan od novijih i boljih rješenja u gradu. Potom je GČ Donji grad inicirao postavljanje nadzornih kamera nakon učestalih vandalskih ispada i kamere su, kaže Stipetić, postavljene 2012. godine, te je Unikom preuzeo obvezu praćenja i održavanja objekta, kako bi se spriječilo vandale u daljnjoj nakani uništavanja.

- Dizalo sad ne radi duže od godinu dana, a na natpisu na dizalu stoji da nema dijelova, što je čudno, odnosno pokazuje nebrigu za ovu građevinu. Loše je i to što su kamere razbijene i nije jasno tko održava dizalo i tko to sve prati - dodao je Stipetić i pozvao službe da riješe ovaj problem što je prije moguće. Smatra i da bi II. policijska postaja trebala češće provoditi ophodnju kako bi se spriječilo daljnje uništavanje dizala i nathodnika. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

Najčitanije iz rubrike