Crna kronika
PIJANI VOZAČI IZAZVALI TRI PROMETNE NESREĆE

Izazvao nesreću i pobjegao, uhićen nakon 15 minuta
Objavljeno 24. ožujka, 2015.
Osim zabrane vožnje, prijavljeni vozači platit će i novčanu kaznu

NOVA GRADIŠKA/PAKRAC - U subotu su pijani vozači izazvali tri prometne nesreće u Novoj Gradiški, Pakracu i Pleternici.

- Policajci su u subotu oko 3 sata u Novoj Gradiški iz prometa isključili 23-godišnjaka s područja općine Vrbje, koji je 15-ak minuta ranije, upravljajući automobilom pod utjecajem alkohola (2,31 promila) skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom i potom napustio mjesto prometne nesreće. Mladić je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja - doznajemo od Antuna Jakobovića iz PU brodsko-posavske.

Protiv 23-godišnjaka policija će Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški dostaviti optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a uručen mu je i prekršajni nalog zbog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću te napuštanje mjesta prometne nesreće.

Istoga dana oko 9.15 sati pijani je vozač izazvao nesreću i na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu. Ondje se 34-godišnji vozač Forda čakovačkih registracija, sa 2,22 promila alkohola u krvi, uključivao sa parkirališta u promet. Pri tome je udario u Opel s daruvarskim pločicama, u vlasništvu 44-godišnjaka. I u ovom slučaju policajci su procijenili da će vozač nastaviti voziti u pijanom stanju pa su ga smjestili u posebnu prostoriju policije dok se ne otrijezni, te protiv njega podnijeli prekršajni nalog.

Nailaskom u kružni tok na Trgu Zrinskog i Frankopana, te Orljavske, Zvonimirove i Ulice Vladimira Nazora, u Pleternici, oko 17.55 sati 19-godišnji se vozač Volkswagena, sa 1,30 promila alkohola u krvi, nije zaustavio kako bi propustio vozila koja se kreću kružnim tokom. Pri tome je udario u automobil Hondu kojim je upravljao 20-godišnjak.

Sandra LACIĆ
PIJAN PUCAO PREMA SUPRUZI

U Jabukovcu, na petrinjskom području, u petak je oko 17 sati 61-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,56 promila), nakon svađe sa suprugom na ulici ispred kuće i u dvorištu u smjeru nje ispalio nekoliko hitaca iz pištolja koji je ilegalno posjedovao. Nakon dovršene istrage 61-godišnjak je osim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kazneno prijavljen i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te zbog prijetnje. Doveden je na Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, gdje je ispitan, nakon čega mu je sudac istrage odredio mjesec dana istražnog zatvora.

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike