Novosti
INICIJATIVA VISIA CROATICA U JEDNOM DANU PRIKUPILA JE 100.000 KUNA

Mogu li građani do 25. ožujka prikupiti 500.000 kuna za Imunološki zavod?
Objavljeno 18. ožujka, 2015.

Vezani članci

“NAŠA KRV U NAŠIM RUKAMA”

Poziv na kupnju tvrtke sa 100 kuna podsjeća na samodoprinos

Prvoga dana građanske inicijative Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda koju je pokrenula grupa građana iza koje stoje i hrvatski akademici, ugledni profesori i znanstvenici, prikupila je od dobrovoljnih uplata građana sto tisuća kuna. Visia Croatica jedan je od četiri potencijalna ponuditelja za kupnju dionica IMZ-a uz tvrtku PharmaS s investicijskim fondom Nexus Private Equity, Jadran Galenski Laboratorij i nizozemski Bilthoven Biologicals.

Za ispunjavanje uvjeta za davanje ponude radi kupnje 157.997 dionica trgovačkog društva Imunološki zavod do 25. ožujka u 14 sati treba uplatiti ponudbeno jamstvo od 500.000 kuna.

Inicijatori ideje za građanski otkup Imunološkog zavoda su Aleksandar Soltyšik, Ivan Rude i Leo Buljat iz Visie Croatice, koji ističu da građani kupnjom udjela mogu zaštititi zavod od "špekulantskog kapitala i propasti". Nadaju se da će do 25. ožujka uspjeti prikupiti 500 tisuća kuna, a nakon toga i više od 100 milijuna kuna potrebnih za dokapitalizaciju i kupnju dionica IMZ-a. Investitor je dužan osigurati i investicijsko ulaganje u Imunološki od najmanje 100 milijuna kuna za gradnju novog postrojenja za proizvodnju, koje će osigurati trajno dobivanje dozvola za proizvodnju virusnih i bakterijskih cjepiva i krvnih derivata iz ljudske i životinjske plazme, te alergena i preparata iz životinjske krvi. Rok završetka investicijskog ciklusa je godinu dana od potpisivanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica. Investitor također mora osigurati i trajno održavanje proizvodnje na teritoriju Hrvatske, kao i proizvodnju krvnih derivata isključivo iz plazme prikupljene od populacije u Hrvatskoj, a kako bi se osiguralo ostvarivanje načela samodostatnosti za proizvode iz plazme vlastitog podrijetla, namijenjenih vlastitoj populaciji, na temelju sustava dobrovoljnog i neplaćenog davalaštva krvi. N.Z.Eberhard

udjeli se kupuju u hpb-u

Građani sa svojim OIB-om trebaju doći na šalter bilo koje poslovnice HPB-a, ili bilo kojeg poštanskog ureda gdje će im djelatnici pomoći uplatiti njihov doprinos za spas Imunološkog. Minimalan iznos uplate je 100 kuna (svakih 100 kuna predstavlja jedan članski udjel). Građani koji uplate novac za Imunološki, moraju popuniti pristupnicu komanditnom društvu Visia Croatica i dostaviti je poštom, telefaxom ili e-mailom na adresu inicijative.

Od njih će dobiti potvrdu u kojoj im se jamči da će se uloženi novac utrošiti isključivo u kupnju dionica Imunološkog zavoda te da će im u slučaju da Vlada ne prihvati njihovu ponudu, uplaćeni iznos biti vraćen u roku od 30 dana.

Cilj Visia Croatice je da ova tvrtka ostane u rukama hrvatskih građana

Možda ste propustili...

SUPRUGA GA PRIJAVILA ZA PRIJETNJU I NASILJE U OBITELJI

Priveden čelnik gospićkog HDZ-a

PREDSJEDNIK SDSS-a o FORMIRANJU VLADE I PARLAMENTARNE VEĆINE

Pupovac: Nećemo dozvoliti poniženje i segregaciju po etničkoj ili političkoj osnovi

Najčitanije iz rubrike