Mozaik
DOMJENAK NAKON PREMIJERE OPERE "DON GIOVANNI"

Većina se uzvanika pojavila u
"zadanim" crno-bijelim toaletama
Objavljeno 16. ožujka, 2015.

Vezani članci

HNK OSIJEK - PREMIJERA JEDNE OD NAJPOZNATIJIH OPERA

Mozartov Don Giovanni spojio 18. i 21. stoljeće

Oduševljenje, veliki pljesak i osmijesi s kojima je protekloga vikenda ispraćena premijera opere "Don Giovanni" Wolfganga Amadeusa Mozarta, u režiji Roberta Boškovića, prenijeli su se i na tradicionalni svečani postpremijerni domjenak koji je održan u svečanom foyeru zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

S obzirom na veliki ansambl predstave, niti ne čudi da se domjenku ovaj put odazvao, kako se činilo, veći broj uzvanika nego što je uobičajeno. Među njima, uz same aktere, bilo je mnogo poznatih lica iz različitih područja, ne samo Osječana: zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham sa suprugom Marijom, šefica gradskog Odsjeka za kulturu Ljerka Hedl, zatim Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta "Zorin dom" iz Karlovca, sveučilišni profesor u mirovini Nedeljko Bosanac sa suprugom, poznati političar Dragutin Bodakoš, osječki pisac i publicist Davor Špišić te mnogi drugi. Bilo je lijepo vidjeti da su svoje kolegice i kolege došli podržati brojni članovi ansambla Drame, Opere i Baleta te da je većina poslušala poziv redatelja Boškovića da se odjenu u prigodne crno-bijele toalete. V.d. intendanta HNK Miroslav Čabraja održao je već tradicionalnu zdravicu, a za Glas Slavonije osobito je naglasio kako se zahvaljuje svim sponzorima i donatorima, zaslužnima za švedski stol, kao i Čarobnom timu koji im je, kaže, jako pomogao u promociji predstave. Gosti na premijeri pak konačno su saznali tko je "veliki zavodnik koji posljednjih dana hara Osijekom". Bilo je zanimljivo vidjeti nekoliko lica koja nisu redoviti posjetitelji premijera osječkog HNK. Među njima najviše pozornosti privlačio je Bojan Jambrošić, mladi i popularni pop-pjevač, koji se proslavio kao pobjednik prve sezone talent showa Hrvatska traži zvijezdu. S njim su se mnogi htjeli fotografirati, a on je najviše vremena provodio s bratom i sestrom Deanom Koprijem te Andrejom Kopri Lončarić, kao i redateljem Boškovićem, autorima i realizatorima fantasy mjuzikla Legende Ružice grada koji će u svibnju biti predstavljen u zagrebačkoj Komediji.

- Prvi put sam na nekoj premijeri u osječkom HNK i oduševljen sam poslom koji su obavili Robert, ali i cijeli ansambl. Čestitam im, a atmosfera na ovom postpremijernom domjenku jako je ugodna - kazao je ljubazni i susretljivi Jambrošić.

T.Levak

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

Najčitanije iz rubrike