Kultura
TRADICIONALNI NATJEČAJ OSJEČKOG FOTOKLUBA

XX. izložba fotografije autora Osječko-baranjske županije stigla u Belišće
Objavljeno 4. ožujka, 2015.

BELIŠĆE - U zgradi gradske uprave u Belišću otvorena je XX. izložba fotografije autora Osječko-baranjske županije koju su zajednički organizirali Fotoklub Osijek i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće.

Ove je godine na već tradicionalni natječaj Fotokluba Osijek stiglo rekordnih 460 fotografija od 88 autora iz Osječko-baranjske županije, od kojih je stručni Ocjenjivački sud, u kojem su bili umjetnici s područja fotografije Marin Topić, Damir Rajle i Zoran Makarović, odabrao za izlaganje 81 fotografiju od 53 autora. Najuspješnije fotografije i njihove autore nagradio je plaketama, novčanim nagradama i pohvalama.

Nešto o izložbi rekao je i sam predsjednik Fotokluba Osijek, Damir Rajle, a izložbu je otvorila ravnateljica Knjižnice, Vlasta Vicić. Ovu jedinstvenu izložbu prvi u Hrvatskoj organizira Fotoklub Osijek, već dvadeseti put pod visokim pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije. Izložba je bila u Osijeku i Đakovu, a poslije Belišća, izložba putuje u Našice, Beli Manastir i Valpovo. Ova izvanredna izložba može se pogledati do 13. ožujka 2015. godine. (L.A.)

Možda ste propustili...

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike