Crna kronika
CRNI DOGAĐAJI TEŠKE PROMETNE NESREĆE, POŽAR, PUCNJAVA

Deset dana ludila u Slavoniji i Baranji
Objavljeno 4. ožujka, 2015.
Sve je počelo tragedijom u Bijelom Brdu i smrću majke i sina

Četvero poginulih u prometu, dvoje mrtvih od eksplozije ručne bombe, dvostruko ranjavanje koje je okončano suicidom napadača, velik požar na Brijestu, uhićenje dilera... sukus je desetodnevnih, na žalost svakodnevnih, crnih događanja u Slavoniji i Baranji.

Sve je počelo 21. veljače kada je u eksploziji ručne bombe u kući u Bijelom Brdu poginula majka Zarifa Hadža (37) i sin Samir (7). Još troje Zarifine djece ozlijeđeno je od gelera bombe. Nakon ove tragedije došlo je do povećanja dragovoljnog povrata oružja diljem Slavonije i Baranje. Na žalost, prekasno za Zarifu i Samira.

U prometu su poginule četiri osobe, po dvije u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prva nesreća zbila se na raskrižju Ružine i Ulice svete Ane u Osijeku. Od posljedica naleta automobila koji ga je oborio na zebri, u KBC-u Osijek preminuo je 85-godišnji pješak. Vozač auta je prijavljen. Još teža nesreća zbila se kod Đeletovaca kada su u sudaru dvaju automobila na ravnom dijelu ceste poginuli vozač Forda i suvozač u Daciji. Treća nesreća s poginulom osobom zbila se u nedjelju u Baranji, kada je u sudaru dvaju automobila poginuo suvozač u Golfu. Pet je osoba, uključujući i četvoricu policajaca iz Passata, ozlijeđeno.

U utorak, 24. veljače policija je blokirala Pavlovce kod Požege, pokušavajući nagovoriti 47-godišnjaka, koji je prethodno iz sačmarice ranio susjeda i njegovu suprugu, da se preda. Drama je okončana suicidom napadača. Dan poslije buknuo je veliki požar u tvrtki Drava International. Zapalili su se spremnici s plavim dizelom. Na intervenciju su izašli gotovo svi vatrogasci koji su za sat i pol vremena požar uspjeli lokalizirati i staviti ga pod kontrolu.

Desetodnevni crni događaji okončani su policijskom akcijom u kojoj je uhićena skupina dilera koji su raspačavali speed.

Milan BUGARIĆ
PRESUDA STRAHINIĆU

Aktivno je proteklih dana bilo i na Županijskom sudu Osijek. Prije dva dana na osam godina i dva mjeseca zatvora, na ponovljenom suđenju, zbog pokušaja ubojstva supruge u Aljmašu osuđen je Davor Strahinić. Na optuženičkoj se klupi, zbog malverzacija u općini Sibinj, nije pojavio Ivica Batinić, koji je pobjegao u BiH. Sudi mu se u odsutnosti.

Najčitanije iz rubrike