Mozaik
GLUMICA U “TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!”

Doris Pinčić Rogoznica: Volim zdravoseljačku hranu, ali i sushi!
Objavljeno 3. ožujka, 2015.
Osjećam da živim svoj život punim plućima

Mladu glumicu Doris Pinčić Rogoznicu TV gledatelji imaju prilike gledati u seriji “Vatre ivanjske” u ulozi Magdalene Magdić, Viktorove supruge i Mijine majke.

Osim što je osvojila srca ljubitelja serija domaće produkcije, ovih je dana možemo gledati u ulozi voditeljice popularnog kulinarskog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!” na RTL Televiziji. Doris je, inače, još u srednjoj školi imala svoju dječju emisiju na Radiju 057 u rodnom Zadru, a već je tijekom srednje škole znala da će upisati Akademiju dramske umjetnosti, jer je, kako kaže, najbliža školi koja može ujediniti glumu i voditeljstvo. Stoga je odabrala studij upravo u Osijeku, smjer glume i lutkarstva. Ovom prigodom smo s Doris popričali o glumačkom i voditeljskom poslu, ali i o gastronomiji.

Kako ste se snašli u showu “Tri, dva, jedan - kuhaj!” kao voditeljica?

- O tome će u konačnici presuditi publika, ali ako me pitate je li mi lijepo: jako! Uživam u ovom poslu. Znam da još puno trebam raditi na sebi, ali spremna sam na sve izazove i jedva čekam nove projekte.

Kakva ste vi kuharica privatno? Kad ste naučili kuhati i koliko često kuhate?

- Ja sam korektna kuharica. Prvi koraci u kuhinji su bili podgrijavanje i dokuhavanje maminih i tatinih jela, a danas kuham svaki dan za svoju obitelj.

Imate li omiljeno jelo koje najradije pripremate?

- Mi smo pravi gurmani pa volimo kuhati s dobrim i friškim namirnicama. Omiljeni su nam riblji specijaliteti, ali nikad ni jedan recept ne ponavljamo dva puta, svaki dan je nova inspiracija.

Čitala sam da ne volite slastice. Postoji li bar neki mali slatki porok?

- Volim sladoled, ali doista između slanog i slatkog uvijek bih radije izabrala nešto slano.

Volite li više tradicionalna ili moderna jela?

- Najviše volim tradicionalnu ili, kako ja to volim reći, zdravoseljačku hranu, iako sam otvorena i za nešto novo. Tako sam prije nekoliko godina ludo zavoljela sushi.

Biste li se ikada prijavili na ovakav show?

- Mislim da nisam baš toliko talentirana za kuhanje da bi to svi trebali gledati. A i kad vidim ove profiće, što sve znaju, mislim da je najbolje da se pokrijem kuhačom po glavi.

Što nam možete otkriti o novim nastavcima “Vatri ivanjskih”?

- Uf, mislim da će vam se jako svidjeti. Moja Magdalena tek sad će potpuno raširiti svoja krila.

Za one koji još ne znaju o čemu je riječ, predstavite nam Kupid.

- Kupid je zabavno edukativni centar koji sam osnovala s kolegom Robertom Kurbašom u kojem organiziramo razne aktivnosti, radionice (najviše glumačke), evente... Uskoro ćemo krenuti u produkciju svoje predstave.

Kakve planove imate u ovoj, 2015. godini?

- Trenutno se dogovaraju projekti za sljedeću sezonu pa traju aktivni dogovori oko toga. Zadovoljna sam putem kojim idem, sretna, jer mi se stvarno otvaraju prilike da radim stvari koje volim i osjećam da živim svoj život punim plućima, uz obitelj i posao koji me raduje. To je najljepše.

Jeste li se odrekli nečega u korizmi?

- Trudim se svaki dan biti dobar čovjek tako da se nisam odrekla ničeg specifičnog. Mislim da je krivo odluke, postove i slično započinjati na konvencionalne dane, kao što su Božić, Uskrs itd.

Tanja KVORKA

IZMEĐU

SLANOG I SLATKOG UVIJEK BIH RADIJE IZABRALA NEŠTO SLANO

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike