Zdravlje
NAJVIŠE SE NEZGODA ILI NESREĆA LJUDIMA DOGAĐA U NJIHOVU DOMU

70% nezgoda događa se u kupaonicama
Objavljeno 2. ožujka, 2015.

Jednim od slogana - Izbacite kadu, ubacite tuš!, predstavlja se domaća tvrtka KupaonCo, specijalizirana za zamjenu kupaonskih kada tuš-prostorom. I to u roku od jednog dana. Tvrtka na našem tržištu djeluje već šest mjeseci i iza sebe ima bezbroj realiziranih projekata.

Riječ o dobro ustrojenoj tvrtki u kojoj vrsni stručnjaci vodoinstalaterskih i montažerskih radova najzahtjevnije izazove lako pretvaraju u stvarne mogućnosti. Budući da djelatnici tvrtke imaju golemo iskustvo, a u radu se koriste najmodernijim alatima i strojevima, kompletni posao se, zahvaljujući mobilnoj radionici, odvija u manje od 24 sata, u što je uključeno potrebno vrijeme prilagodbe ugradbenih elemenata, uklanjanje prašine ili odvoz zamijenjene galanterije.

Najveća vrijednost cijelog projekta zasniva se na činjenici da je većini ljudi mnogo jednostavnije i praktičnije koristiti se tuš-prostorom ograđenim staklenom stijenom te u kratkom roku obaviti dnevnu higijenu. Teže pokretnim osobama, ali i osobama treće životne dobi, kade za kupanje uglavnom su nepristupačne ili bez tuđe pomoći gotovo neupotrebljive.

Prema istraživanjima, najviše se nezgoda ili nesreća ljudima događa u njihovu domu, od čega se 70 % nezgoda događa u kupaonicama. Takve, izrazito nepredvidljive i opasne situacije prouzročene su nespretnim padom te u, primjerice, osoba u trećoj životnoj dobi u 50 % slučajeva završavaju prijelomima. Nedostupne prihvatne ručke ili sklizak pod elementarni su razlozi takvih nezgoda, a jedino je prihvatljivo rješenje kojim je moguće spriječiti takve neželjene situacije ugradnja tuš-kabine.

S druge strane, tuš-prostori su mnogo jednostavniji za održavanje, naročito zbog dostupnosti sredstava za održavanje tog prostora, ali i zbog onog najvažnijeg čimbenika - da se tjelesno ne treba izlagati nikakvim velikim naporima u održavanju kupaonskog prostora.

Najveća prepreka zamjene kuponskih kada tuš-prostorom vrijeme je izvođenja tog pothvata. Uobičajeno je da takvi građevinski zahtjevi iziskuju više različitih majstora, čišćenje, nemogućnost upotrebe kupaonice i inkomodiranje ukućana, i to tjednima, na koliko se oduži proces adaptacije.

Stoga je najveća komparativna prednost tvrtke KupaonCo u kvaliteti i garanciji izvedbe, ali ponajprije u tome što se, uz prethodni dogovor s investitorom i analizu postojećeg stanja, zamjena kupaonske kade tuš-prostorom obavlja doslovno u manje od 24 sata, a nakon montaže i adaptacije prostora, dakle u istom danu, ukućani se odmah mogu koristiti svojom kupaonicom.

Teže pokretnim osobama, ali i osobama treće životne dobi, kade za kupanje su uglavnom nepristupačne

Najčitanije iz rubrike