Regija
VALPOVO - NOVOSTI U REGULACIJI PROMETA

Zabrana prometa vozilima
težim od 5,5 tona?
Objavljeno 27. veljače, 2015.

VALPOVO – Ne bi li unaprijedilo kvalitetu prometne sigurnosti u gradu, Savjet za sigurnost u prometu i Vijeće MO-a Valpovo promišljaju o novim potezima koji se uz pomoć Grada planiraju povući, potvrdio nam je čelni čovjek VMO-a Valpovo Branko Markota.

- Najveći dio problematičnih „crnih točaka“, kada je u pitanju promet, posljednjih godina uspjeli smo riješiti i učiniti ih sigurnijim za sve sudionike, tako da su nam ostali manji, ali također važni zahvati koje razmatramo i koje planiramo predložiti Gradskom vijeću na usvajanje. Jedan od njih svakako je i nova regulacija prometa kroz središte grada. VMO Valpovo smatra da je nakon završetka obnove obilaznice došlo vrijeme da se teški promet izmjesti iz središta s obzirom na to da kroz središte grada prolazi županijska cesta koja ujedno služi i kao rezervni koridor za obilaznicu, u čega smo se uvjerili i nedavno kada se obnavljala obilaznica. Pri tome u prvom redu mislim na vozila teža od 5,5 tona, a razloga za to je mnogo - od onih ekoloških, buke, vibracija te na koncu i sigurnosti pješaka i biciklista kojih je ovdje mnogo tijekom cijelog dana - smatra Markota.

S obzirom na to da je završena i pribavljena sva potrebna dokumentacija, u VMO-u i Savjetu za sigurnost u prometu nadaju se da bi ubrzo trebala krenuti i rekonstrukcija ceste u Ulici Ive Lole Ribara, kao i dugoočekivana sanacija mosta na Metlincima. U planiranju nisu zaboravili na bicikliste.

- U suradnji s Turističkom zajednicom planiramo poraditi na mogućnosti za gradnju biciklističke staze od središta grada koja bi se nadovezala na biciklističku stazu koja vodi prema Belišću. Ovaj projekt aplicirali bismo prema Fondovima EU-a kako bismo uz njihovu financijsku podršku lakše i brže realizirali novu biciklističku trasu - najavio je Markota.L.Aničić

Uskoro kreće rekonstrukcija ceste u Ulici Ive Lole Ribara, kao i dugoočekivana sanacija mosta na Metlincima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike