Regija
SVEČANO U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI VINKOVCI

Proglasili najčitače u 2014., proslavili 9 godina bibliobusa
Objavljeno 20. veljače, 2015.
Poglašeni su i pobjednici na natječaju za najbolji plakat sa zadanom temom “Bibliobus”

VINKOVCI - U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci jučer je bilo iznimno veselo i svečano, a povod je bilo proglašenje najčitatelja za 2014. godinu te deveti rođendan bibliobusa Vukovarsko-srijemske županije, koji je ujedno otvorio vrata za sve posjetitelje grada Vinkovaca na Danu otvorenih vrata.

Najčitatelji u 2014. godini su u kategoriji Posudbeni odjel Tihana Jukić Očevčić (odrasle osobe) i Klara Nadarević (srednje škole).

- U prošloj sam godini najviše čitala ljubavne romane i knjige znanstvene fantastike. Počela sam čitati s pet godina i kad čitam, osjećam se super, to me jednostavno opušta. Trenutno čitam knjigu 'Ja nisam serijski ubojica', a najbolja knjiga u prošloj godini koju sam pročitala je 'Kradljivica knjiga' - kazala je Klara.

U kategoriji Dječja knjižnica mira najviše knjiga u kategoriji osnovne škole pročitao je Dario Smud, a u kategoriji mlade čitateljske nade (predškola) Jure Mamić.

Kada je riječ o bibliobusu VPŽ-a, najviše je knjiga pročitala Lara Filaković u kategoriji osnovne škole te Goran Breškić u kategoriji odrasle osobe.

- Čitanje je moj hobi, nešto što me opušta. Volim čitati povijesne knjige i romane fokusirane na Drugi svjetski rat - kazao je Breškić.

Proglašeni su i pobjednici na natječaju za najbolji plakat sa zadanom temom “Bibliobus”.

U kategoriji od 1. do 4. razreda prvo je mjesto osvojio grupni rad učenika 4. razreda OŠ “Mara Švel Gamiršek” Vrbanja, drugo mjesto osvojio je grupni rad učenika Područne škole Marinci, OŠ Zrinskih Nuštar, a treće mjesto Josipa Krmpotić, 2. razred, OŠ “Matija Antun Reljković” Cerna.

- Napravili smo trodimenzionalni prikaz bibliobusa, tj. 3D animaciju. Željeli smo pokazati koliko djeca iz Vrbanje kontaktiraju s djelatnicima bibliobusa te prikazati prostor u koji dolaze - istaknula je Katica Vareševac, mentorica iz osnovne škole Vrbanja.

U kategoriji 5. - 8. razreda prvo mjesto osvojili su učenici 8. razreda (Filip Marković, Tanja Slišković) OŠ Stari Jankovci, drugo mjesto osvojio je grupni rad novinarske grupe, 7. razred (Ivana Lanešić, Lucija Vukoja, Tomislav Stiba, Tihomir Tatamirović), OŠ “Josip Kozarac” Soljani, a treće je mjesto pripalo grupnom radu mladih knjižničara, 5. razred, OŠ “August Cesarec” Ivankovo.

Posebnu nagradu za kreativnost dobio je grupni rad učenika od 3. do 6. razreda, članova Kluba ljubitelja učenja i čitanja, OŠ “Vladimir Nazor” Komletinci.

Mario KOKAJ
58 stajališta Bibliobusa

Bibliobus je putujuća knjižnica koja stane na 58 stajališta u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Svakih 14 dana u isto vrijeme na istom mjestu. Bibliobus u svom opusu ima dječju literaturu, beletristiku domaćih i stranih autora, popularno-znanstvena djela, a moguće je i korištenje računala. Upis je simboličnih 20 kuna.

Zahvala darovateljima

Upućena je zahvala i darovateljima knjižnice: Slavko Šisler darovao je 540 knjiga u vrijednosti 108.000 kuna, Grad Vinkovci 238 knjižničnih jedinica - 102 knjige i 36 DVD-ova, akademski slikar i grafičar Antun Babić darovao je 197 kataloga izložbi, Vlado Vučevac 105 knjiga, a Maja Medaković pokonila je 103 knjižnične jedinice - 60 knjiga i 43 CD-a. Slavistički kongres darovo je oko 100 knjiga Stipe Botica (Filozofski fakultet Zagreb).

Možda ste propustili...

UČENICI I NASTAVNICI EKONOMSKE ŠKOLE I. DOMCA U AKCIJI CK-A

Prvi put krv darovalo čak 25 osoba

Najčitanije iz rubrike