Novosti
IVAN PLIŠIĆ, GENERALNI DIREKTOR HRVATSKIH VODA

Ojačat ćemo sve nasipe od Račinovaca do Jasenovca
Objavljeno 18. veljače, 2015.

Vezani članci

MJEŠTANI ZABRINUTO PROMATRAJU KAKO SE NA NASIPU PUNE VREĆE PIJESKOM

Županjska Posavina u strahu: Puca nasip u Račinovcima?

Nasip na Savi kod Račinovaca obišao je jučer generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić te rekao kako je on obnovljen i spreman da se uspješno odupre mogućim ponovnim visokim savskim vodama. Podsjetimo, pucanje tog nasipa prošloga svibnja izazvalo je katastrofalnu poplavu u županjskoj Posavini. Plišić je rekao da je osim samog mjesta prodora Save u svibnju, koja je u nasipu stvorila puknuće u duljini od oko 150 metara, kod Račinovaca sanirano ukupno dva kilometara nasipa. Uklonjena su sva uočena klizišta, a Plišić je kazao i kako su u nastavku saniranog dijela nasipa uočeni odroni na dvadesetak mjesta, koji se redovito nadgledaju i po potrebi saniraju do sveobuhvatne trajne sanacije i toga dijela nasipa.

- Očito da je zbog visokih vodostaja došlo do znatnog opterećenja svih nasipa pa se u Hrvatskim vodama radi na projektu jačanja nasipa duž cijelog toka Save od Račinovaca do Jasenovca. To je projekt koji će se prijaviti za financiranje iz strukturnih fondova EU s približno 30 do 35 milijuna eura. U prvu fazu tog projekta ići će se i prije prijave projekta za strukturne fondove, a to je dionica od Račinovaca do Babine Grede – izjavio je generalni direktor Hrvatskih voda.

Rečeno je i kako nakon topljenja posljednjeg snijega nisu zabilježeni znatniji porasti vodostaja rijeka, tako da se u sljedećem razdoblju u Hrvatskoj ne očekuju ekstremni vodostaji.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ

Dolazak Rafalea povijesni događaj

PRAVNICI JASNI U STAVU O PONAŠANJU PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Upozorenje Ustavnog suda neće poremetiti formiranje nove vlasti

HRVATSKI GRAĐANI PLAĆAJU MANJE OD VEĆINE EUROPLJANA

Kućanstvima cijena plina i struje među najnižima u EU-u

Najčitanije iz rubrike