Sport
POSLJEDNJA UTAKMICU NA HRVATSKOJ KLUPI?

Goluža: Spreman sam i na smjenu,
ali sve sam radio sa srcem
Objavljeno 31. siječnja, 2015.
SVE ŠTO JE NAPISANO O MENI I IGRAČIMA SVIMA OPRAŠTAM, REKAO JE IZBORNIK

Hrvatska je porazom zaključila nastup na Svjetskom prvenstvu. Po svemu sudeći i Slavko Goluža mandat na hrvatskoj klupi.

PRESPAVATI I ANALIZIRATI

Već mu je pozicija bila „tektonski“ poremećena nakon poraza u četvrtfinalu protiv Poljske. Novi poraz od Danaca u susretu za peto mjesto sigurno mu neće biti argument „za“ ispred vodstva HRS-a da mu pruže novu prigodu. Goluža nikada nije bio vičan velikim riječima. Teško mu i inače izlaze velike rečenice. Sada nakon poraza i ipak neslavnog završetka Svjetskog prvenstva još teže.
-Prvi cilj je ostvaren, svi mi težimo višem i zbog toga nam je žao. Željeli smo napraviti iskorak, ući i u polufinale i valjda finale. Nitko sretniji od mene da smo to ostvarili. Nekada napravimo rezultat nekada ne. Treba napraviti objektivnu analizu i krenuti dalje. Vidjeti gdje smo pogriješili uključujući i mene.
Objektivna analiza i ostavimo to kada se prespava često je bio Golužin odgovor dok je analizirao nastup na Svjetskom prvenstvu. Gdje je ostvareno sedam pobjeda i dva poraza. Onaj protiv Poljske definitivno je „pokopao“ ambicije.
-Poraz od Poljske sve je poremetio i svima nam je žao. Puno nas je prije toga očito koštala utakmica s Brazilom. Riješili smo tu utakmicu u našu korist, ali nas je ta utakmica očito puno stajala i živaca i truda i tjelesnog napora. Poslije je došla ta Poljska. Željeli smo da sve ispadne drukčije. Po meni nedostajalo je u svakom dijelu barem jedna kockica. 
Ima li pozitivnih stvari iz ovoga prvenstva.
-Ponovno smo nakon Španjolske imali novih imena. Imamo mladost, definitivno imamo od čega raditi. To su pozitivne stvari. No, bilo je grešaka. I s njihove strane, pa tako i moje. Nedostajalo je malo i mira.
SRBI GA BOLJE PRATE

Opet o medijima. Zbog čega igrače toliko diraju natpisi u medijima? Ne mogu li se dok je prvenstvo barem malo izolirati?
- Sigurno momcima nije lako. Oni su veliki emotivci i stvari koje se pišu im sigurno smetaju.  Možda nije trebalo reagirati u nekim situacijama (mislio je na reakciju Ivana Čupića nap.a). Ali svi smo mi od krvi i mesa pa i naši igrači i naravno da im neke stvari smetaju.
I Goluža je reagirao na hrvatske medije. Govorio je da je najlakše komentirati uz kokice iz naslonjača, a izrekao je rečenicu koju baš nismo od njega očekivali. Kako a srpski mediji bolje prate nego li hrvatski?
-Tako sam tada rekao jer sam se tako osjećao. Pa vidjeli ste što se dogodilo nakon utakmice s Njemačkom. Ali nema veze. Nema veze što je tko napisao i što je napisano, Sve opraštam. Znate vi doista da sam takav.
Strahujete li za svoju poziciju?
-Nije ugodno i lijepo čuti takve priče. Ali spreman sam na sve. Bio sam spreman od prvoga dana kada sam sjeo na ovu klupu. Odmah se počne priča. Kako god bude morate znati da sam radio sve od srca s najvećim motivom. Htio sam najbolje. Bilo je sigurno grešaka, ali nitko mi ne može reći da nisam želio najviše.
SRCE KAŽE DA

Je li bilo čime iznenađen na ovom Svjetskom prvenstvu
-Nisam ničim iznenađen na Svjetskom prvenstvu. 
Katarom?
- To ne bih želio komentirati.
Dojam je da ovakva Hrvatska nije napredovala. Bi li sadašnja Hrvatska bila konkurentna Francuskoj ili Španjolskoj?
- Srce kaže da. Uvijek kažemo hoćemo više i uvijek mislimo kako možemo. Tako je i sada. Imamo kvalitetu imamo sve da možemo s njima igrati, ali nekada napraviš puno nekada manje, zaključio je Goluža. 

Krešimir LACKOVIĆ

POVRATAK U NEDJELJU
Rukometna reprezentacija Hrvatske kući se iz Katara vraća u nedjelju 1. veljače 2015. godine. Slijetanje u Zračnu luku Zagreb predviđen je za 11,10 sati.

Možda ste propustili...

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

Najčitanije iz rubrike