Osijek
TESTIRANJA ZA SEZONSKI RAD

Put Jadrana opet će
najviše kuhara i konobara
Objavljeno 30. siječnja, 2015.

U osječkoj Područnoj službi Zavoda za zapošljavanje - gužva. Ali u pozitivnom smislu. Naime, u punom su jeku audicije za poslove za sezonski rad u turizmu. Primarno se traže kuhari i konobari.

- Hotelijerske kuće s Jadrana koje su u potrazi za kvalitetnom radnom snagom, a ona to u Slavoniji jest, već od studenoga su zapravo počele testiranje kandidata za rad u sezoni koristeći se prostorima i uslugama našeg zavoda - otkriva Željko Bugarić, predstojnik osječkog ureda HZZ-a.

Na razgovore, a sada u siječnju ponekad znaju biti i po dva dnevno, pozivaju se kandidati, najčešće u skupinama od 40 do 50.

- No i oni nezaposleni koji misle da mogu konkurirati za ova radna mjesta, a drugih su kvalifikacija od onih koji se traže, mogu se prijaviti svojim savjetnicima i reći što bi radili, dakle ne moraju nužno čekati poziv potencijalnog poslodavca - kaže Bugarić.

Najtraženija je, dakle, obučena i kvalificirana radna snaga za rad u pripremanju i posluživanju hrane, te spremanje i održavanju soba.

No, kaže naš sugovornik, širi se paleta zanimanja koja se traže, osim sada već uobičajenih animatora, sve više poziva je i za različite pomoćne službe.

Prve grupe sezonaca početkom veljače već odlaze na svoje nove/stare destinacije. Može se očekivati kako će drugi dio put Jadrana krenuti uoči uskrsnog blagdana, a glavnina sezonaca početkom lipnja. Prošle godine s područja Osječko-baranjske županije na sezonskim poslovima u turizmu radilo je više od tri tisuće sezonaca. (D.Ku.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike