Regija
FERAVINO U OSVAJANJU SAD-A

U New Yorku će predstaviti svjetski
priznata vina linije Miraz i Dika
Objavljeno 26. siječnja, 2015.

FERIČANCI - Zbog vrhunske kvalitete, vina FeraVina d.o.o. poznata su, priznata i tražena diljem svijeta. Sve to postiglo se zahvaljujući zemljopisnom položaju, blagodatima tla, a ponajviše FeraVinovim vinogradarskim, enološkim i marketinškim stručnjacima te ostalim djelatnicima koji su do savršenstva ovladali potpuno zaokruženim tehnološkim procesom – od proizvodnje i prerade grožđa do punjena vina u boce. Kako smo doznali od Luke Vrge, direktora prodaje i marketinga FeraVina, vina se izvoze u Njemačku, Poljsku, Dansku i Japan. FeraVino će uskoro svoje proizvode ponuditi američkim potrošačima i ljubiteljima vina. Naime, u New Yorku sljedeći mjesec predstavit će se ponajbolje hrvatske vinarije, a među njima i FeraVino.

- Drago nam je biti dio ove priče i predstavljati svoja vina u New Yorku. Ovo je veliki korak i za nas je to iznimna prilika da ispričamo priču, brendiramo se i želimo zainteresirati američke kupce te omogućiti proboj na zahtjevno i veliko tržište. Okupit će se glavni distributeri vina za američko tržište i polažem veliku nadu da bi od našeg predstavljanja moglo biti nešto – rekao je Vrga.

FeraVino će na američkoj vinskoj prezentaciji ponuditi i dva nova vina – Pinot crni i Cabernet sauvignon berbe 2012. godine. Riječ je o vrhunskim vinima koja zadržavaju kvalitetu prethodnih iz linije Miraz.

Treba istaknuti da kontinuiranim razvojem i radom na kvaliteti i brandovima Dika i Miraz FeraVino bilježi uspjehe na mnogim svjetskim ocjenjivanjima vina osvajajući brojna odličja. Prošle godine na londonskom sajmu vina Decanter Frankovka Miraz 2009. osvojila je brončanu medalju, a na najvećem francuskom vinskom natjecanju Challenge International du Vin zlatnim priznanjem nagrađen je Chardonnay Miraz berba 2011. godina. Prvi je put FeraVino svoja vina predstavilo i na zahtjevnom američkom ocjenjivanju na San Francisco International Wine Competition, gdje je Syrah Miraz 2011. osvojio srebrnu, a Bijeli pinot Dika 2012. brončanu medalju.

Prema svemu navedenom, ne iznenađuje činjenica da iz FeraVina na predstavljanje u New Yorku gledaju s entuzijazmom, ali oprezno. Kako kaže Vrga, bit svega nedvojbeno je kvaliteta.

- Tržište vina jako je zanimljivo i izrazito teško. Vinska branša izvana uvijek izgleda lijepo i romantično, ali iznutra je kompleksna. No to je dobro, jer što je jača konkurencija, trudiš se da budeš bolji, da održiš visoku kvalitetu, po čemu smo prepoznatljivi – istaknuo je Vrga. S. Fridl

Vina FeraVina izvoze se u Njemačku, Poljsku, Dansku i Japan

Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike