Kultura
TI LOVIŠ! SAŠE ERŽEN U HRVATSKOM DOMU VUKOVAR

Dječji osmijeh i pljesak na kraju nagrada su za sav uloženi trud
Objavljeno 26. siječnja, 2015.
Komad je za scenu prilagodila i režirala osječka glumica Lidija Helajz

Vezani članci

PREMIJERA LUTKARSKE PREDSTAVE SCENE MARTIN “TI LOVIŠ!” VEČERAS U HRVATSKOM DOMU VUKOVAR

Igrom se najbolje uči zašto čuvati drvo i zašto moramo biti prijatelji

U Hrvatskom domu Vukovar premijerno je izvedena predstave “Ti loviš!” Saše Eržen, koju je adaptirala i režirala Lidija Helajz.

Predstava je privukla veliki broj djece koji su s velikom pozornošću upijali svaki pokret troje izvrsnih glumaca - Selme Mehić, Ivone Kundert te Nenada Pavlovića. Predstava je zanimljivo osmišljena, a dodaju li se tomu ,,zarazni” songovi koji su se jako dobro uklopili u ono što se zbivalo na sceni - rezultat je lijepa i dinamična predstava koja je zabavila najmlađe Vukovarce.

- U predstavi sam igrala zeca, zaigranog i nestašnog, koji provocira, ali sve u svrhu nastavka igre, pa nema kraja, nema ljutnje, idemo dalje. Bilo mi je jako lijepo raditi na ovoj predstavi jer je bilo interesantno vratiti se u to doba, pronaći u sebi tu nestašnost, tu lakoću. Kada se danas odrasli ljudi posvađaju, to je ponekad sudbonosna i jako teška situacija, a kod djece uvijek dolazi do pomirbe, igra se nastavlja, sve je pjesma i to mi se posebno svidjelo. Predstava je jako lijepo primljena, djeca su nas s oduševljenjem gledala pa mogu reći da nam se trud isplatio. Mnogo je proba iza nas, no na kraju, kada pogledamo svu tu razdraganu djecu, njihov osmijeh i pljesak na kraju nagrada su nam za uloženi trud - istaknula je Selma Mehić.

Vilenjaka je u predstavi igrala Ivona Kundert, koja je još pod dojmom i prepuna emocija nakon predstave istaknula: - Bilo je jako lijepo. Vilenjak je spona između zeca i psa, povezuje ih u prijateljstvu, ljubavi i igri. Ovo mi je bila prva glumačka dječja predstava i jako sam sretna. Raditi je bilo prilično kreativno i inspirativno. Kako su dani na probama odmicali, pronalazili smo djecu u sebi. Pripremali smo predstavu gotovo dva mjeseca, no moram se složiti s kolegama da nam se trud isplatio.

Nenad Pavlović igrao je psa, međutim to je pas koji se može povezati s bilo kojim čovjekom.

- Pas je različit od zeca i vilenjaka, i to je poanta. Koliko su oni dva različita svijeta, toliko kroz igru pronalaze zajednički jezik. Koji god problem imaju, riješe ga kroz igru jer to je ono jedino što je iskreno i što svi razumijemo - istaknuo je Nenad.

Predstava “Ti loviš!” pokazala je mnogo toga lijepog pa su gledatelji otišli s porukom da smo u igri svi jednaki, da neke stvari pripadaju svima.

Mario KOKAJ

Ivona Kundert

glumica

Raditi je bilo prilično kreativno i inspirativno. Kako su dani na probama odmicali, pronalazili smo djecu u sebi

Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike