Sport
ŠOK U NK OSIJEKU

Umjesto u Novigrad, Jonjić odlazi u Koreju
Objavljeno 20. siječnja, 2015.
Odlaskom Jonjića bijelo-plavi su izgubili strašno puno i ne piše im se dobro

Novi šok pogodio je redove osječkog prvoligaša večer uoči polaska na pripreme u Novigrad. Bijelo-plavi su iznenada ostali bez svog najboljeg igrača u prvom dijelu sezone - Mateja Jonjića.

Nakon pokušaja Hajduka da ga usmjeri prema Zadru koji je propao, sada su se pojavile ponude iz Južne Koreje, koje su Splićani prihvatili, pa je Jonjić, umjesto u autobusu za Istru, otišao put Splita, gdje će srediti preostale formalnosti i za dan-dva krenuti prema Dalekom istoku.

- Imam dvije-tri ponude i između njih ću izabrati jednu - kaže Jonjić, koji je i sam iznenađen raspletom situacije:

- Spremao sam se za proljetnu borbu s Osijekom, a sad sam posve iznenada završio daleko od Hrvatske. Iznenada se sve to dogodilo jer sve ovo vrijeme nije bilo konkretnih naznaka da bih mogao ostvariti transfer. Žao mi je što odlazim u ovom kritičnom trenutku za Osijek. Ovdje sam proveo krasnih godinu dana, dobio priliku za potpunu afrimaciju, stekao mnogo prijatelja i uvijek ću se sa zadovoljstvom sjećati boravka u Osijeku. No, nogometni put je nepredvidljiv - zaključio je Jonjić.

Odlazak čovjeka koji je jesenas bio sve ili gotovo sve u momčadi Osijeka. Držao je obranu, a osim toga je stigao i zabiti četiri pogotka, čime se promovirao u najboljeg klupskog strijelca. Sve to dovoljno govori koliko Osijek gubi njegovim odlaskom, ali na njega objektivno u Gradskom vrtu nisu mogli utjecati. Jonjić je bio posuđen igrač.

- Ne trebam naglašavati koliki je to gubitak za nas. Ove zime ostali smo bez dva stožerna igrača od jesenas. Jonjić je bio najbolji, a Mišić najpotentniji. Za Mišića smo dobili adekvatnu zamjenu jer nam je stigao Vojnović, koji će sigurno biti pojačanje, ali za Jonjića rješenja zasad nemamo jer se sve dogodilo munjevito. Tražit ćemo rješenje svakako ili kroz novog igrača ili unutar naših redova. Sve ovo ne izgleda dobro jer smo pričali o tome kako se na onaj jesenski kadar trebamo dodatno ojačati, a zasad se sve kreće u suprotnom smjeru. No, što je tu je, na nama je trenirati i raditi još napornije i pokušati iskoristiti unutarnje rezerve koje imamo u momčadi - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Osijek je tako neočekivao ostao bez oba stopera koja su jesenas bila standardna. Prije Jonjića svlačionicu u Gradskom vrtu napustio je Saša Novaković, pa je Rukavina sad ostao na tri stopera. Tu su iskusni Jurica Pranjić, Slavko Bralić, koji je jesenas prolazio kroz krizno razdoblje, te Zoran Arsenić, koji se vratio s posudbe iz Segeste. To sigurno ne zadovoljava potrebe bijelo-plavih, pa se nabava još jednog stopera pretvorila u najveći prioritet. Pitanje je samo gdje ga pronaći jer ono što se nudi, ne odgovara kriterijima koje traži Osijek.

Ostaje samo nada kako će se promijeniti situacija oko posudbi iz Rijeke. Osječani tvrde kako su dobili čvrsta obećanja pri transferu Josipa Mišića da će im biti ustupljena dva ili tri igrača. Možda ta mogućnost još nije umrla koliko se god u ovom trenutku činila dalekom...

Dalibor KELER

Slobodan Tolj

Predsjednik Uprave NK Osijek

Nismo ga mogli zaustaviti

Predsjednik Uprave NK Osijek Slobodan Tolj sigurno ne spava mirno nakon iznenađujućeg raspleta u slučaju Jonjić. Do prije samo nekoliko dana sve je išlo u nekom drugom smjeru.

- Dogovorili smo s Hajdukom i s njim otkup njegova ugovora. Trebao je postati naš igrač, ali su se stvari rasplele loše za nas. Nismo mogli ništa protiv Jonjićeve želje za odlaskom, Hajduk se složio jer će se i on financijski rasteretiti i mi smo se našli pred zidom. Ništa, intenzivirat ćemo potragu za srednjim braničima - rekao je Tolj.

Uz to je dodao kako traju intenzivni pregovori oko povratka Tomislava Mikulića koji bi riješo potrebu za stoperima, a još uvijek je otvorena i priča oko Gorana Ljubojevića.

- On ima zahtjev koji mi ne možemo prihvatiti. Želio bi biti s nama, a istovremeno imati otvorenu mogućnost odlaska u bilo kojem trenutku. Ne možemo tako funkcionirati - dodaje Tolj.(D.Kl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike