Regija
LIONSI KOD GRADONAČELNIKA VUKOVARA

Akcija „Halo za pomoć“
Objavljeno 16. siječnja, 2015.

VUKOVAR – Predstavnici Lions cluba Steyr Omnia iz Austrije i Lions kluba Vukovar sastali su se s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom i dogovorili početak velikog humanitarnog projekta pod nazivom „Halo za pomoć“. Cilj je pomoći starim i nemoćnim osobama kojima će biti donirano 14 smart phonea ili „pametnih mobilnih telefona“ koji će u suradnji s Gradom Centrom za socijalnu skrb biti podijeljeni osobama u potrebi koje žive same ili su ovisne o tuđoj skrbi.

– Grad i gradonačelnik Penava žele ostvariti brigu o starim i nemoćnim osobama i na takav poseban način koji je s uspjehom zaživio u razvijenim zapadnim zemljama – rečeno je. Dogovoreni su detalji provođenja projekta, odnosno podjele i edukacije korisnika kako rukovati s uređajem. Telefoni su testirani u proteklih šest mjeseci, te je organizirana i služba praćenja i dojavni centar. U Lions klubu navode kako će daljnji tok akcije biti koordiniran prema broju korisnika kojima je potrebna takva pomoć.

Predsjednik LC-a Vukovar Željko Đekić izvijestio je gradonačelnika o projektu sadnje 258 sadnica lipa na šetnici uz Vuku, kao i pripremama za završnu svečanost i okončanje ove akcije LC Vukovar pod nazivom „Aleja Lionsa u Vukovaru“. Najavio je i dolazak Lions guvernera Hrvatske, Slovenije i Makedonije, kao i predstavnika lions klubova iz cijele Hrvatske na završnu svečanost planiranu za kraj ožujka kada će biti postavljena ploča s imenima sudionika u tom projektu.S.Butigan

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike