Dome slatki dome
SIMBOLIZIRA SIGURNOST I POUZDANOST

Srebrna boja naglašava profinjeni ugođaj
Objavljeno 15. siječnja, 2015.

Vezani članci

PRAVA KOMBINACIJA MOŽE POBOLJŠATI RASPOLOŽENJE

Kombinirajte boje kao profesionalac

Zbog svog sjaja i čistoće srebrna zajedno sa zlatnom pripada kraljevskim bojama. To je glamurozna i sofisticirana boja koja se odnosi na prosperitet i suvremenost.

Srebrna boja simbolizira sigurnost, pouzdanost, ohrabrenje, negiranje negativnosti, čistoću, inteligenciju, smirenost, skromnost i zrelost. S druge strane u negativnom aspektu simbolizira tugu i dosadu te može djelovati neodlučno, beživotno, neutralno i hladno.

Povezuje se s prestižem i bogatstvom. Ostavlja dojam dostojanstva, razboritosti, odgovornosti, odlučnosti i organiziranosti te se stoga često koristi pri uređenju poslovnih objekata, ali i općenito u korporativnom svijetu. Srebrna se tako može smatrati pravom ravnotežom između crne i bijele jer se zbog svojih osobina smatra nepristranom i pravednom. Po tome je slična sivoj boji te ima istu energiju kao i siva, ali je mnogo optimističnija i živahnija od nje.

Srebrna u interijerima

U uređenju interijera unosi dozu luksuza i otmjenosti. Dobro se slaže s gotovo svim bojama pa ju je poželjno kombinirati s drugim bojama kako prostor ne bi djelovao hladno i beživotno. Zbog neutralnosti srebrne boje kombinirajući je s drugim bojama može se uklopiti u bilo koji stil. Neobičan, ali jako dobar izbor je bojenje jednog ili više zidova u blistavo srebrnu boju. To će biti izvrsna pozadina koja će naglasiti namještaj i ukrase. Za decentniji izgled odaberite detalje koji će podići vizualni izgled doma. Dekorativne posude, svjetiljke, okviri ili stolić s metalnim nogama nenametljivo će naglasiti profinjeni ugođaj blagovaonice.(Najboje.hr)

Često se koristi pri uređenju poslovnih objekata

Zanimljivosti

- Smatra se bojom mjesečeve svjetlosti kao i mjesečevih mijena, plime i oseke.

- Vjeruje se kako je to boja promjena jer osvjetljava put prema budućnosti.

- Srebrna pomaže pri pročišćenju svih vrsta; fizičkih, psihičkih i duhovnih.

- Prema statističkim podacima, srebrni automobili rjeđe su uključeni u nesreće. To je zbog činjenice da su jasno vidljivi na cesti.

Najčitanije iz rubrike