Regija
PRORAČUN ŽUPANJE ZA 2015. GODINU 41.253.300 KUNA

Miličeviću dosta kritiziranja, zatražio konkretne prijedloge od oporbe
Objavljeno 20. prosinca, 2014.

ŽUPANJA – Gradsko vijeće Županje donijelo je proračun za 2015. u iznosu od 41.253.300 kuna. Pročelnik Upravnog odjela za financije Joso Mikić ustvrdio je da su na osjetno povećanje prihoda u odnosu prema ovogodišnjem utjecale dvije stvari koje ga čine većim od realnog. Riječ je o prodaji plinske mreže i planiranom kreditnom zaduženju u iznosu od 4,6 milijuna kuna. Napomenuo je da se te dvije stavke međusobno isključuju jer ako Grad uspije prodati plinsku mrežu, neće se kreditno zadužiti za rekonstrukciju Svačićeve i Preradovićeve ulice. S obzirom na zakonske izmjene od Nove godine, a koje će se odraziti na funkcioniranje jedinica lokalne samouprave, Mikić je najavio kako će brzo biti napravljen rebalans, najvjerojatnije početkom veljače. Vijeće je jučer dalo suglasnost za raspisivanje novog natječaja za prodaju plinske mreže po početnoj cijeni koju je utvrdio ovlašteni sudski vještak, a riječ je o iznosu 6.581.074 kune. Prvi natječaj objavljen je po knjigovodstvenoj vrijednosti mreže koja iznosi 11,6 milijuna kuna, ali zainteresiranih nije bilo. Razlika u cijeni je što je u vrijeme kada je plinska mreža građena, u sastavu Županje bio i Štitar koji se u međuvremenu odvojio i stekao status općine, pa je iz prodaje izdvojen štitarski dio mreže.

Vijećnik SDP-a Željko Džoić-Roka i laburist Mladen Huber žestoko su kritizirali proračun koji je, naglasili su, najbolji pokazatelj mladima da pakiraju kofere i kreću put Njemačke ili Austrije jer u Županji više nemaju što tražiti. Županja će, upozorili su, uskoro postati grad bez mladih jer ni proračunom za sljedeću godinu nisu predviđena sredstva za njihovo zapošljavanje, za investicije, ni kuna za rješavanje tog ozbiljnog problema. Huber je otišao i korak dalje nazvavši Županju gradom smetištem jer se sav dobiveni novac ulaže u sanaciju deponija otpada i time izazvao revolt ostalih vijećnika koji njegovu usporedbu smatraju krajnje neprimjerenom i uvredljivom prema građanima Županje.

Gradonačelnik Davor Miličević mu je rekao neka mu bude na čast, podsjetivši kako svako malo obmanjuje javnost neistinitim podacima, proizvoljnim pričama o prezaduženosti grada, a podnio je i brojne kaznene i prekršajne prijave protiv gradonačelnika koje su odbačene. Miličević je pojasnio kako Grad ne zapošljava, nego stvara pretpostavke za razvoj gospodarstva i zapošljavanje. U proteklih nekoliko godina za više od 200 mladih ljudi omogućio je odrađivanje pripravničkog staža, prvo zaposlenje i polaganje državnog ispita. Miličević je pozvao i Hubera i Džoića, ali i ostale vjećnike, neka se poduzmu, daju konkretne prijedloge kako dovesti investitore i otvoriti nova radna mjesta, a Grad će učiniti sve što treba kako bi im se izišlo u susret. „Dajte, više iznesite bar jedan konkretan prijedlog, recite nam što trebamo napraviti da nam svima bude bolje, a ne samo kritike koje slušamo već godinama”, zaključio je Miličević.M.Lešić Omerović

Vijećnik SDP-a Željko Džoić-Roka i laburist Mladen Huber žestoko su kritizirali proračun

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike