Osijek
VRTIĆKI IZBORI: IZABRAN PREDSTAVNIK RODITELJA

Nova članica Upravnog vijeća - Višnja Petrov
Objavljeno 19. prosinca, 2014.

Održani su izbori za člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Osijek (bivši Centar za predškolski odgoj) kojeg biraju roditelji djece korisnika usluge. Pobjedu, funkciju, a time i naknadu od 2000 kuna izborila je Višnja Petrov, kandidatkinja DV-a Stribor.

Izlaznost na izbore, očekivano, bila je malena. Tako su o izboru člana roditelja u Upravno vijeće te ustanove odlučila samo 172 roditelja. Višnja Petrov dobila je 41 glas, odmah iza nje bila je Ivana Ljubojević s 34 glasa, a treći rezultat imala je Marija Šebenji s 15 glasova. “U svim su vrtićima uoči izbora održani roditeljski sastanci kako bi se potaknulo roditelje da predlože svoje članove. U konačnici, na glasačkom listiću našla su se 22 imena. Izbori su protekli bez ikakvih teškoća, za sada nismo primili ni jednu pritužbu ili prigovor, tako da bi Višnja Petrov na dužnost trebala stupiti u ponedjeljak, 22. prosinca, za kada je sazvana sjednica Upravnog vijeća”, kaže Svjetlana Takač, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek.

Kao član Upravnog vijeća, Petrov će sudjelovati u donošenju najvažnijih odluka veznih uz poslovanje Dječjeg vrtića Osijeka, ali će imati i mogućnost poticanjem rasprava i traženjem odgovora unaprijediti kvalitetu usluge u vrtićima. Također, bit će obvezna upoznati se sa zakonima i pravilnicima vezanim uz predškolsko obrazovanje i funkcioniranje predškolske odgojno-obrazovne ustanove.(I.Sl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike