Zdravlje
UDRUGA DOBRE NAVIKE ODRŽALA RADIONICU VESELI I ZDRAVI

Djeca otkrivala nove okuse
Objavljeno 15. prosinca, 2014.
Birane su kvalitetne i raznolike namirnice koje su ponuđene djeci na zanimljiv način

Lidija Banai i Kristina Ibrahimović iz udruge Dobre navike održale su radionicu “Veseli i zdravi” u osječkom dječjem vrtiću Lane.

Radionica je održana na inicijativu i poziv Danijele Leko Žugec, vlasnice vrtića. U sklopu radionice djeca su, zajedno s članicama udruge Dobre navike pripremala zdravu užinu koja se sastojala od zdravog napitka, šarenih sendviča i kuglica od orašastih plodova i suhog voća.

Naravno, za pripremu užine birane su kvalitetne i raznolike namirnice koje su ponuđene djeci na zanimljiv način. Djeca su pokazala zainteresiranost i aktivno su sudjelovali u kreiranju svojih sendviča.

- Rado smo se odazvali pozivu Danijele iz dječjeg vrtića Lane kako bismo djeci prezentirali zdraviju užinu. Kako i sam naziv naše udruge govori, smatram da su dobre navike izuzetno važne. Što prije počnemo raditi na tome, efekti će biti bolji. Mislim da su djeca te dobi otvorena za sve što im nudimo. Tako da je na odraslima velika odgovornost. Bila sam ugodno iznenađena kako su djeca prihvatila ponuđene namirnice. Neke su im bile poznate, neke ne, ali mislim da je većina uživala u novim okusima. Stjecati dobre navike od rane dobi veliki je blagoslov i ulog za budućnost - rekla je Lidija Banai, predsjednica udruge Dobre navike.

- Radionica je protekla ugodno te nadasve poticajno. Djeca su imala priliku sudjelovati u procesu pripravljanja zdravih napitaka i obroka. Imali su mogućnost isprobavati nove okuse pa su tako kušali bademovo mlijeko, smoothie od blitve, sirni namaz s avokadom te voćne kuglice. Djeca su rado sudjelovala, prepoznavala su voće i povrće te kušala neke nove kombinacije koje su primamljivale mirisom, okusom i izgledom kao cvjetići od mrkve, sezam, bučine sjemenke, naribana cikla... Ova radionica nam je omogućila uvid u nove kombinacije zdravih sastojaka te dodatno obogaćivanje našeg vrtićkog jelovnika - zadovoljno je zaključila Danijela Leko Žugec, vlasnica osječkog vrtića Lane. (R.Sorić)

Djeca su pripremala zdravu užinu koja se sastojala od zdravog napitka, šarenih sendviča i kuglica od orašastih plodova i suhog voća

Najčitanije iz rubrike