Crna kronika
PRODULJEN ISTRAŽNI ZATVOR OSJEČANINU (47)

Ostaje u pritvoru zbog opasnosti
od ponavljanja djela, nema jamčevine
Objavljeno 13. prosinca, 2014.

OSIJEK - Osječanin Drago Babić (47) ostaje u istražnom zatvoru u kojem se nalazi zbog iznude te nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Odluka je to vijeća Županijskog suda u Osijeku u povodu žalbe državnog odvjetnika i branitelja optuženika Drage Babića na rješenje Općinskog suda u Osijeku, kojim je protiv istoga produljen istražni zatvor.

- Vijeće je donijelo rješenje kojim je potvrdilo odluku vijeća Općinskog suda u Osijeku, u djelu u kojem je produljen istražni zatvor protiv optuženika, a zbog postojanja okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Žalbeno vijeće rješenjem je djelomice izmijenilo i ukinulo dio odluke u kojem je određeno jamstvo kao zamjena za određeni istražni zatvor. Na tu odluku žalilo se Općinsko državno odvjetništvo, a žalbeno je vijeće odlučilo da u konkretnom slučaju nije bilo mjesta zamjeni istražnog zatvora za jamstvo.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike