Novosti
PRITISAK NA AKTIVISTE

Željka Markić pozvana na razgovor u PNUSKOK
Objavljeno 4. prosinca, 2014.

Članica organizacijskog odbora građanske inicijative U ime obitelji na konferenciji za novinare izvijestila je da je nju i ostale članove organizacijskog odbora PNUSKOK pozvao na obavijesni razgovor. Tema je bila izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma o promjeni izbornog sustava “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

“Zaključujemo da se radi o pokušaju pritiska državnih institucija na inicijativu i građanske aktiviste, pokušaju pritiska na aktiviste koji postavljaju pitanja poput toga kako je moguće da u Hrvatskoj imamo tri i pol milijuna punoljetnih osoba i četiri milijuna birača”, rekla je Željka Markić.

Odvjetnik Krešimir Planinić, koji je voditelj pravnog tima inicijative U ime obitelji, rekao je kako nemaju detalje o razlogu poziva na razgovor i istaknuo da su sve aktivnosti inicijative javno dostupne i oko njih nema nikakve tajnosti. “Nemamo uvid u razlog poziva, na razgovor je pozvano nekoliko članova koji su potpisali izjavu o tajnosti. Članove organizacijskog odbora i odgovorne osobe već danima, jednog po jednog, PNUSKOK po nalogu DORH-a poziva na razgovore. Osobe s kojima se razgovaralo morale su potpisati izjavu o tajnosti podataka i ne mogu govoriti o čemu su ispitivane”, objasnio je Planinić. (E.S.)

Možda ste propustili...

BOLNICA PRIOPĆILA DA SMRT NIJE POVEZANA S TRANSPLANTACIJOM

Umro pacijent sa svinjskim bubregom

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA 11. SAZIVA HRVATSKOG SABORA

Gordan Jandroković po treći put izabran za predsjednika Hrvatskog sabora