Novosti
OSUMNJIČEN ZA PRIJEVARU I IZAZIVANJE STEČAJA

Sinovčića se tereti za 110 milijuna kuna
Objavljeno 3. prosinca, 2014.

Zadarskom poduzetniku Reni Sinovčiću i sedmorici osumnjičenih određen je istražni zatvor. Sutkinja istrage Jadranka Mandušić odbila je jamčevinu koju je Sinovčić ponudio u iznosu od 10 milijuna kuna u gotovini. Jamčevinu su ponudili i ostali suoptuženici, a iznosi su se kretali od 100 do 150 tisuća kuna.

Uhićeni se sumnjiče da su počinili kaznena djela čija šteta prelazi ukupni iznos od 110 milijuna kuna. Kako se neslužbeno saznaje, osim Sinovčića, riječ o dugogodišnjem bivšem pročelniku zadarske Porezne uprave Vjekoslavu Jurlini, poreznicima Željanu Pejkoviću, Marku Lozančiću i Ireni Anić, bivšem direktoru NK Zadra Novici Erliću, sadašnjem direktoru Daliboru Zebiću i pročelnici zadarske Porezne uprave Stoji Mučaji.

Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan kazao je nakon dvosatnog ispitivanja u Uskoku da je njegov branjenik iznio iscrpnu obranu, odgovarao na sva pitanja tužitelja i negirao sve što mu se stavlja na teret. Korljan je rekao da zbog medijskih napisa mora istaknuti kako se Sinovčić nije okoristio ničim što mu se stavlja na teret. “Za gospodina Sinovčića nogometni klub Zadar i tvrtka VOX bili su njegov život. Nekakvi navodi o tome da bi se okoristio na račun bilo nogometnog kluba, bilo tvrtke potpuno su promašeni. Štoviše, on je sve radnje koje je poduzimao, poduzimao upravo da bi klub i tvrtka mogli funkcionirati, da bi opstali na tržištu”, kazao je Korljan.

Uskok je na svojim internetskim stranicama objavio da je protiv svih osumnjičenih pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor zbog sumnje da su počinili ili pomagali u zlouporabi položaja i ovlasti, prijevarama u gospodarskom poslovanju te izazivanju stečaja.(V.T.)

Možda ste propustili...

HRVATSKI GRAĐANI PLAĆAJU MANJE OD VEĆINE EUROPLJANA

Kućanstvima cijena plina i struje među najnižima u EU-u

DUGUJU 3,88 MILIJARDI EURA

U blokadi je 211 tisuća građana