Novosti
UHITILI 7 OSOBA U ZADRU

Uhićen Reno Sinovčić, sumnja se na gospodarski kriminal
Objavljeno 3. prosinca, 2014.

U akciji PNUSKOK-a jučer rano ujutro u Zadru je uhićeno sedam osoba, među kojima i nezavisni gradski vijećnik, prvi čovjek NK Zadra i vlasnik nekoliko zadarskih medija, Reno Sinovčić.

Sinovčić je uhićen na Gaženičkoj cesti gdje se odvijala prava drama, javljaju tamošnji mediji. Naime, interventna policija i PNUSKOK prepriječili su put vozilu kojim je upravljao Sinovčić, nakon čega su ga priveli. Sinovčićev odvjetnik, Andrej Korljan potvrdio je uhićenje: “Moj branjenik, gospodin Sinovčić, uhićen je jutros. Sve što vam mogu sada reći, s obzirom na to da ni ja ne znam gotovo ništa, jest da se provode dokazne radnje pretrage. O onome što će se dalje događati odlučuje državni odvjetnik, odnosno USKOK. Sadržaj inkriminacije još ne znam pa ne mogu komentirati, to ću moći kasnije, naravno u onoj mjeri u kojoj je to dopušteno s obzirom na tajnost istrage”, rekao je Korljan.

Tijekom jučerašnjega dana trajao je pretres poslovnih prostorija VOX televizije, na čijem je čelu Sinovčić, a ta je televizija jučer ujutro prekinula emitiranje.

PNUSKOK je pretresao i Sinovčićev stan, ali i prostorije NK Zadar. Prema još uvijek neslužbenim informacijama u akciji je uhićeno nekoliko članova Uprave kluba kao i djelatnici zadarske Porezne uprave. Nagađa se kako je riječ o gospodarskom kriminalu i poreznim pronevjerama u kojima se osumnjičene tereti za desetak milijuna kuna.

Protiv kontroverznog zadarskog poduzetnika i bivšeg nogometnog suca u nekoliko je navrata već podneseno više kaznenih prijava, no nikad nije odgovarao, a nad njegovom je tvrtkom odobrena i sumnjiva predstečajna nagodba. Trenutno je šef NK Zadra, član Skupštine HNS-a, nezavisni gradski vijećnik te vlasnik nekoliko lokalnih medija. Ćiro Blažević, koji je trener NK Zadar, komentirao je: “Nadam se da će Reno Sinovčić, taj dobrotvor nogometnog kluba i žrtva, biti pušten.” (MS)

VIŠEMJESEČNA ISTRAGA

Ravnateljstvo policije na svojim internetskim stranicama navodi samo da je u koordinaciji s Državnim odvjetništvom dovršilo višemjesečno kriminalističko istraživanje “nad više osoba sa šireg zadarskog područja”. Akcija bi, s obzirom na opseg imovine koju je potrebno pretresti, mogla potrajati i duže od jednoga dana, nakon čega slijedi ispitivanje uhićenih pred tužiteljima, kaznena prijava USKOK-a i eventualni zahtjevi za istražnim zatvorom pred sudom.

Možda ste propustili...

TEHNIČKA VLADA ODLUČILA DODIJELITI 50.000 EURA MARKU PURIŠIĆU ZA USPJEH NA EUROSONGU

Baby Lasagna zahvalio na nagradi, zamolio Vladu da je donira onkologiji

NOSITELJ LISTE NA IZBORIMA ZA EU PARLAMENT BOŽO PETROV

Most se zauzima za zaštitu obitelji