Regija
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPUSTOŠENE GUNJE

Načelnik Lucić: Ne plaćajte
račune za komunalije
Objavljeno 3. prosinca, 2014.

GUNJA – Na početku izvanredne sjednice Općinskog vijeća Gunje vijećnici HDZ-a Dražen Džoić i Vladimir Crnov izrazili su nezadovoljstvo jer smatraju da se oporbu marginalizira, upozorivši da im ponovno nisu dostavljena pisana izvješća koja su tražili od načelnika Hrvoja Lucića i čelnika Komunalnog društva Gunja.

- Imam previše važnijeg posla za općinu Gunja, a za te vaše gluposti koje tražite napismeno doista nemam vremena, ali usmeno ću vam sve reći - odgovorio je Lucić. Burna rasprava vođena je oko komunalnog poduzeća. Predsjednik Nadzornog odbora Niko Perić pojasnio je da je tvrtka u vrlo teškoj situaciji i da više ne može samostalno funkcionirati te da je restrukturiranje nužno. Crnov ga je optužio da je on, kao obrtnik koji se bavi cvjećarstvom i pogrebnim uslugama, u sukobu interesa i da stoga priželjkuje smrt tome poduzeću. Napomenuo je kako je on jedan od osnivača komunalne tvrtke koja egzistira već 20 godina za koju je i emotivno vezan, kao i mještani, i da ne može samo tako prihvatiti da se ugasi te da bi i korisnici usluga putem referenduma trebali odlučiti o budućnosti te tvrtke.

Načelnik Lucić ponovio je da nema teorije da komunalno poduzeće u ovakvom obliku opstane, ustvrdivši da je toliko dirnut iznenadnom brigom Crnova za mještane Gunje da je gotovo zaplakao. Oporbu je zanimalo zbog čega su mještanima isporučeni računi za komunalne usluge prema stanju prije poplava, umjesto da su usklađeni sa stvarnim stanjem.

- I ja sam osobno protiv toga, direktor je samoinicijativno, bez moga znanja, poslao račune i poručujem mještanima: Nemojte ih plaćati, a ako vas tuže, osobno ću doći na sud i reći da ste tako učinili prema mome naputku. Tražit ću da se dug oprosti, ili da račune plate tvrtke koje rade na obnovi kuća i koje troše velike količine vode. Mještane moramo zaštititi, jer mnogi to nemaju odakle platiti, a u Komunalnom očito nemaju za plaće pa im treba novac - rekao je Lucić, kojemu je suludo i ispostavljanje računa za dimnjačarske usluge ljudima koji se nisu ni vratili u selo.

Crnov je iznio niz primjedbi i na izvršenje proračuna i prema njemu kontradiktorne informacije vezane uz poslovnu suradnju Općine s tvrtkom Soling iz Slavonskog Broda koja se bavi projektiranjem, nadzorom i energetskim certifikatima. Izazvao je žestoku reakciju načelnika Lucića koji ga je optužio da svako malo protiv njega podnosi kaznene prijave zbog kojih već mjesec dana obilazi policijsku upravu i državno odvjetništvo i nosi dokumentaciju.

- Crnovu, ne možeš se pomiriti s tim što više nisi načelnik, to ti je previše bolno, a zavidni ste što sam u godini dana napravio ono što ti nisi u svojih nekoliko mandata. Nesposoban si i zato si i izgubio izbore - rekao je Lucić. Dodaje da oporba konstantno radi na njegovom rušenju, nisu uspjeli na izglasavanju proračuna za 2015., pa sada pokušava pronaći bilo što.

- Soling, koji se bavi istim poslovima kao i njegova tvrtka, smeta gospodinu Crnovu koji misli da on u Gunji treba raditi sve te poslove, međutim, mi imamo natječaj, prihvaća se najjeftinija ponuda, a on nikada nije najjeftiniji - zaključio je Lucić.M.Lešić Omerović

Tražit će da se dug oprosti, ili da račune plate tvrtke koje rade na obnovi kuća i troše velike količine vode

PERIĆ OPTUŽIO CRNOVA

Perić je poručio kako su Gunjanci negativno nastrojeni prema Komunalnom društvu. Ustvrdio je kako je nagomilan broj zaposlenih zapravo kadar bivšeg načelnika (Crnova) koji je kupio zbog glasova.

Možda ste propustili...

3. Grahijada u organizaciji Udruge žena Pribiševci

2 TK najbolji

I OVE ĆE GODINE BITI ODRŽAN:BRUT

Rute za znatiželjne i za optimiste

Najčitanije iz rubrike