Regija
HRVATSKI FOTOSAVEZ I FOTOKLUB VINKOVCI

Fotoradionica "Portret grada"
okupila 22 mladih iz Vinkovaca
Objavljeno 15. studenog, 2014.

VINKOVCI-U dvodnevnoj fotoradionici "Portret grada" u Vinkovcima, učenici osnovnih i srednjih škola preplavili su vinkovačke ulice, trgove, te tržnicu.

Naime, Hrvatski fotosavez već niz godina provodi različite odgojno-obrazovne programe za mlade: fotoradionice, fotografske izložbe, izdaje publikacije iz programa za mlade, a cilj svih navedenih aktivnosti je potaknuti kreativnost, kritičko mišljenje, vizualno izražavanje i utjecanje na razvijanje socijalnih kompetencija mladih.

Hrvatski fotosavez i Fotoklub Vinkovci njeguju dugogodišnju uspješnu suradnju pa je tako u fotografsko portretiranje grada bilo uključeno 22 mladih iz Vinkovaca. Mahom su to bili učenici 7. i 8. razreda osnovne škole, srednjoškolci i jedan student.

Radionica je obuhvaćala tematska snimanja, analizu radova i aplikacije na tekstilu. Za većinu sudionika ovo je bila prva prigoda da se okušaju u fotografskom bilježenju doživljaja svoga grada.

Prethodno provedena fotoradionica "Vinkovački kontrasti" dobila je svoj nastavak u radionici "Portret grada", a najbolje snimljene fotografije mladih autora iz obje radionice naći će svoje mjesto u publikaciji "Portret grada" koju će izdati Hrvatski foto savez. Posebno veseli što će u spomenutoj publikaciji Vinkovci biti prvi grad portretiran fotografijama mladih.

Voditeljica radionice je bila Zlata Medak iz Hrvatskog fotosaveza, dok su suradnici na provedbi projekta bili: Predrag Bosnar, tajnik Hrvatskog fotosaveza i Mirjana Pešec, članica Foto kluba Vinkovci i članica Savjeta za rad s mladima Hrvatskog fotosaveza.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike