Novosti
SUĐENJE ZA UBOJSTVO STJEPANA ĐUREKOVIĆA

Na suđenju Perkoviću i Mustaču svjedočili njemački policajci iz istrage
Objavljeno 10. studenog, 2014.

Vezani članci

ODVJETNIK SUPRUGE UBIJENOG STJEPANA ĐUREKOVIĆA:

Arhiv CK SKH očigledno je cenzuriran

Na Visokom pokrajinskom sudu u Muenchenu jučer je nastavljeno suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču za ubojstvo hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. Suđenje je počelo svjedočenjem policijskih službenika o istragama koje su vodili prije 31 godinu, a podatke iznose na temelju bilješki koje su tada sastavili.

Sud je ispitao policajca kriminalista koji je u nazočnosti liječnika Ivana Jelića pregledao tijelo ubijenog Stjepana Đurekovića, a kojega je poznavao od ranije. Policajac se nije mogao sjetiti gdje je identificirao tijelo. Ispitano je još nekoliko policajaca kriminalista jer sud želi ispitati jesu li ubojstvo izveli profesionalni ubojice.

Perković je tijekom svjedočenja sve bilježio, ali na pitanje suca nije imao pitanja za svjedoka kao ni Zdravko Mustač.

"Kao što ste imali priliku vidjeti, Sudsko vijeće vrlo detaljno pretresa dokaze od prije 31 godinu. Naravno, problem je što se svjedoci više ne sjećaju svih detalja, služe se bilješkama... Međutim, ono što je važno jest onaj dio koji javnosti nije poznat. U spisu su stvari dobro dokumentirane, jer još 1983. godine rađena je jedna vrlo široka istraga", izjavio je odvjetnik udovice ubijenog Đurekovića Siniša Pavlović.

"Sad se fiksiraju tragovi, odnosno, uvode se tragovi s mjesta događaja u sudski spis, a što će biti važno za određivanje dinamike samog ubojstva. Tu je ključna stvar", izjavio je Anto Nobilo, jedan od odvjetnika Josipa Perkovića.(V.T.)

Možda ste propustili...

POLICIJA I DALJE ISTRAŽUJE TKO JE NAPUSTIO NOVOROĐENČE

Dječačić pronađen u kanti za otpad postao je miljenik odjela

PLEMENITA PERISKA I POSIDONIJA

Nove marke iz serije “Europa”

Najčitanije iz rubrike