Kultura
GALERIJA GRADSKOG KAZALIŠTA ''JOZA IVAKIĆ''

U Vinkovcima otvorena izložba ''Lutke i maske''
Objavljeno 31. listopada, 2014.

VINKOVCI - U Galeriji gradskog kazališta ''Joza Ivakić'' u Vinkovcima svečano je otvorena izložba ''Lutke i maske'' studenata Umjetničke akademije u Osijeku, voditeljica doc.dr.art Ria Trdin.

Izložene lutke, maske i makete scenografije nastale su na različitim kolegijima i odsjecima. Makete i scenografija i kazališne maske napravili su studenti Odsjeka za likovnu umjetnost za izborni kolegij Kazališno oblikovanje, pod mentorstvom doc.dr.art. Saše Došen Lešnjaković, dok su lutke (marionete) izradili studenti Odsjeka za kazališnu umjetnost za potrebe završnih ispita različitih kolegija pod mentorstvom doc dr.art Rie Trdin.

- Odsjek za kazališnu umjetnost generacijama obrazuje glumce lutkare koji osim osnovnih umijeća glume uče i kreativan proces izrade lutaka, te se dramaturški osposobljavaju za samostalno planiranje i izvedbu prostora.Takvim konceptom obrazovanja stječu samostalnost i kvalifikacije za različite oblike glumačkog rada i svladavaju osim procesa stvaranja lutke i vještine njihove animacije koja je temelj za razvoj lutkarske predstave, istaknula je Lana Skender, dipl.pov.um.

Izložbu je prigodnim riječima otvorio Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, dok su na otvaranju osim autorice izložbe Rie Trdin, govorili Lana Skender i Dubravko Mataković.

Svi posjetitelji koji nisu bili nazočni otvaranju izložbe , istu mogu razgledati do 11.studenog u radno vrijeme Gradskog kazališta ''Joza Ivakić''.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

SUĆUT MINISTRICE U POVODU SMRTI DAMIRA MATKOVIĆA

Mlađim je kolegama prenosio vrijednosti istraživačkog novinarstva

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike