Regija
NOGOMETAŠI VELIKOG SRCA U ŠTITARU

Humane zvijezde prikupile
30.000 kuna za obnovu crkve
Objavljeno 31. listopada, 2014.

U svrhu obnove crkve, u Štitaru je jučer odigrana humanitarna utakmica između veterana Štitara i Humanih zvijezda Hrvatske

Kako je među članovima Humanih zvijezda bilo nogometaša koji su bili u svoje vrijeme u centru pozornosti, na stadionu "Bunarić" okupilo se 500-tinjak gledatelja, koji su željeli vidjeti na djelu nekadašnje ljubimce, a ujedno i pomoći hvale vrijednoj akciji. Crkva u Štitaru je bila u dosta derutnom stanju pa je trebala biti hitno obnovljena kako bi se zaustavilo propdanje vrijedne građevine. Zbog toga je s izrazima iskrene zahvalnosti prije početka utakmice, velečasni Mirko Rendulić uputio riječi zahvale.

- Najviše pozdravljam naše goste koji su prošli dugi put kako bi do ovdje među nas u Štitar. Crkva nije od jedne osobe, već od svih nas, njena obnova je znak vaše dobrote. Svim organizatorima iskreno i veliko hvala i moje najiskrenije čestitke. U ime Humanih zvijezda riječi zahvale izrekao je Branko Tušek.

- Zahvaljujemo se na lijepom gostoprimstvu, to je veliko srce, to je najveća vrijednost koju možemo dobiti. Nije problem daleko putovati kada dolazimo kod dobrih ljudi i činimo, rekao bih Biblijski "dobro je činiti dobro". U cijeloj ovoj akciji utakmica je bila samo šlag na tortu, jer su i prije toga Humane zvijezde prikupile 30 tisuća kuna za obnovu crkve, a poklon ček velečasnom Renduliću uručio je Branko Tušek. Inače, utakmica je završila pobjedom Humanih zvijezda od 7:1.

Humane zvijezde nisu zaboravile niti domaćina utakmice NK Slogu kojima su uručili komplet dresova za njihovu školu nogometa. Poklon je uručio Fabijan Komljenović. Na kraju je potpredsjednik Udruge Humane zvijezde Igor Bišćan uručio velečasnom Renduliću loptu sa potpisima Humanih zvijezda. Ulaz na utakmicu se nije naplaćivao, a svi koji su to htjeli mogli su donirati iznos od 10 kuna u svrhu obnove crkve u Štitaru.

Antun GRGIĆ
Akcija “Štitarskih snaša”

Svoj doprinos ovoj akciji dale su i "Štitarske snaše" koje su na svom štandu pekle listariće i prodavale ih za simboličnu cijenu, a sav prihod je išao za obnovu crkve. U ova teška vremena, koja su zadesila cijelu državu, ovakve akcije bude vjeru u ljudskost, u ljude, u zajednicu koja s dobrim idejama može ostvariti i ono što bi u određenom trenutku bilo nezamislivo i neprovedivo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike