Sport
KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICE OSIJEK U NEDJELJU (19 SATI) PROTIV ZAGREBA

Najteži protivnik za izlazak iz krize
Objavljeno 25. listopada, 2014.

OSIJEK - Nakon tri utakmice, košarkaši prvoligaša s Drave i dalje imaju nulu u koloni na tablici gdje se upisuju pobjede. Naravno da u Vrijednosnicama Osijek s nestrpljenjem iščekuju da se stanje popravi nabolje, a u tom smjeru ide i angažman novog igrača, koji se stavio pod komandu Senada Muminovića. Filip Tončinić stigao je sredinom tjedna, imao je četiri dana za privikavanje na novu sredinu i suigrače, vatreno krštenje čeka ga u nedjelju, kada u sklopu 4. kola u Gradski vrt stižu mravi iz Trnskog.

- S obzirom na sve probleme koji nas prate, naravno da je odlična vijest što imamo čovjeka više u rotaciji. Stigao nam je iskusan, kvalitetan i upotrebljiv igrač, a debi će imati protiv najbolje momčad u ligi - kaže Muminović, svjestan da ovo nije idealna prigoda za traženje premijerne pobjede u sezoni.

- Iako nisu trenutačni lider, Zagrepčani su po imenima broj jedan u ovoj konkurenciji. Imaju širinu, kvalitetu, nekoliko igrača s europskim i ABA iskustvom, stoga je jasno da nas čeka teška zadaća. Naravno, to ne znači da se unaprijed predajemo - naglašava trener “brokera”.

Zagreb u slavonsku metropolu stiže s učinkom od dvije domaće pobjede i gostujućim porazom od Kaštela. Ako želi da se takav ritam za njih nastavi, Osječani će morati dobro “zapeti” i biti na dalekoj višoj razini nego u prethodna tri dvoboja. Ovaj novi u Gradskom vrtu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 19 sati, uz besplatan ulaz.

Dan ranije, Slavonski Brod je u Rijeci (18), gdje ih čeka Kvarner 2010, koji ima dvije pobjede iz isto toliko odigranih utakmica, a gosti im dolaze s dva poraza u nizu.

Ostali parovi 4. kola: Split - Zabok, Jolly JB Šibenik - Šibenik i Gorica - Alkar (Sinj). N. Benčina

A-2 i B-1 liga “Istok”

U tri termina svoje utakmice igraju A-2 ligaši na Istoku. U subotu će na parket Belišće - Borovo i Vinkovci - Virovitica, a dan kasnije sastaju se Đakovo - Vukovar, Požega - Županja i Olimp Inspekt-Ing - Rekord Tim. U ponedjeljak kolo zaključuju Vrijednosnice OS Darda - Osječki sokol (SD Jug, 19.30).

Kreće i B-1 liga, a na otvaranju igraju: Mladost - Strmac, Hrvatski sokol - Sedam, Našice - Valpovo i Beli Manastir - Orahovica.

Najčitanije iz rubrike