Novosti
AFERA AGRAM - PUŠTENE DVIJE SURADNICE

Milan Bandić ostaje u pritvoru, trojici određena jamčevinu
Objavljeno 22. listopada, 2014.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostat će najmanje mjesec dana u Remetincu. Naime, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanje djela, preksinoć mu je određen jednomjesečni pritvor koji je prema istim osnovama, a nekima samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, određen i za 11 ostalih osumnjičenika u aferi Agram. Trojici osumnjičenika odobrena je jamčevina. Vlasniku CIOS-a Petru Pripuzu određena je jamčevina od milijun eura. Pročelniku Bandićeva ureda Miri Laci određeno je jamstvo od 100 tisuća kuna, isto kao i Ivanu Markusu.

Ove odluke nisu prvomoćne dok zagrebački Županijski sud najranije sljedećeg tjedan odlučivati o žalbama na istražni zatvor Bandiću i njegovim suosumnjičenicima, ali i o odluci da se Pripuz, Laco i Markusa uz jamčevinu puste da se brane sa slobode. USKOK je najavio žalbu na pogodnost da se njih trojica brane sa slobode.

Očekuju se i žalbe branitelja, a o njihovim žalbama odlučuje Izvanraspravno vijeće.

Ines Bravić i Koraljka Rožanković Uremović puštene su nakon što su u svojoj obrani rekle kako je cijeli posao oko zamjene zemljišta u aferi Bramgrad vodio Milan Bandić. Ines Bravić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove te Koraljka Rožanković Uremović, načelnica Odjela za pravne poslove u tom uredu, navodno su u svom iskazu u obrani izravno teretile Milana Bandića da je osobno dogovarao spornu zamjenu zemljišta između Grada Zagreba i tvrtke Bramgrad projekt.

Nakon svoje obrane obje su puštene da se brane sa slobode, odnosno USKOK za njih nije tražio istražni zatvor.(V.T.)

Možda ste propustili...

U IPSOSU VRLO ZADOVOLJNI ODRAĐENIM

Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora

PRAVNICI JASNI U STAVU O PONAŠANJU PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Upozorenje Ustavnog suda neće poremetiti formiranje nove vlasti