Dome slatki dome
VIŠE OD IZVORA SVJETLA

Stolne svjetiljke su estetski element svakog prostora
Objavljeno 23. listopada, 2014.
Bestseler u svijetu solnih lampi je model Tolomeo

S tolne svjetiljke nisu samo izvor svjetla nego i estetski element svakog prostora. Osim toga, za stolnu se svjetiljku možete odlučiti kada ne znate što biste poklonili u svatovima.

Dizajnerske stolne svjetiljke plijene poglede, izrađene su od kvalitetnih materijala, što podrazumijeva da će trajati, i s vremenom dobivaju na vrijednosti pa sačuvajte originalne papire.

Stolnu lampu Kelvin T Led kompanije Flos dizajnirao je poznati arhitekt Antonio Citterio. Baza joj je napravljena od čelika i plastike, ostali dijelovi su od tankih aluminijskih profila. Može se rotirati za 360 stupnjeva. Osim običnog prekidača ima i Green Mode prekidač, koji omogućava štednju električne energije. Lampa sama određuje količinu potrebnog svjetla i prilagođava sjajnost LED žarulje. Cijena lampe je oko 375 eura.

Talijanska firma Foscarini počela je proizvoditi mini stolne svjetiljke za modni brend Diesel. Te svjetiljke nalik su na junake Disneyevih crtanih filmova. Odlično će pristajati u svakoj dječjoj sobi a učinit će i da se stari osjećaju mladima. Vrlo simpatičan izgled, nekoliko boja u ponudi i izrada od metala sasvim su dovoljan razlog da nabavite jednu od tih svjetiljki. Duii mini stoji 250, a Duii 350 eura.

Istinska stolna retrolampa dolazi iz firme La Lampe Gras i nosi naziv 211-311BL-SAT. Seriju lampi kojoj i ona pripada dizajnirao je tridesetih godina prošlog stoljeća francuski arhitekt Bernard-Albin Grasse. Izuzetno je kvalitetno izrađena i funkcionalna. Cijena te stolne lampe je 500 eura.

Danska tvrtka Bestlite Gubi proizvela je stolnu lampu pod oznakom BL1. Riječ je o još jednoj retrolampi koja će se odlično uklopiti u industrijski, moderni, eklektični stil. Prije tačno 80 godina dizjanirao ju je Robert Dudley Best, a jedan od vlasnika te lampe bio je i Winston Churchill. Prilagodiva je po visini. Izrađuje se od metala u crnoj boji.

Bestseler u svijetu solnih lampi je model Tolomeo, koji je stvorio Michele De Lucchi za talijanskog proizvođača rasvjete Artemide. Proizvodi se još od 1987. godine. Posjeduje jedinstven mehanizam koji joj omogućava da zadrži zadanu poziciju. U cijelosti je napravljena od aluminija.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

Najčitanije iz rubrike