Sport
ODBOJKAŠICE S DRAVE

Neuspjela šok-terapija, Dario Fančović očito nema čarobni štapić
Objavljeno 22. listopada, 2014.

OSIJEK - Izgubile su odbojkašice Osijeka 06 i drugi prvenstveni ogled Skupine II Prve hrvatske lige. Vratile su se praznih ruku s juga Lijepe Naše, u Dubrovniku su, istina, osvojile set, ali ništa više od toga. Konto je i dalje siromašan, na njemu je samo bod, koji su zaradile domaćim porazom na otvaranju sezone.

Očekivalo se više, dobilo se vrlo malo, a promjena nabolje nije bilo ni nakon šok-terapije, odnosno trenerske promjene koja se dogodila dva dana uoči dubrovačkog ogleda. Ni nasljednik Miroslava Đekića, Dario Fančović, nije u kratkom vremenu uspio probuditi ekipu, što je očito pokazatelj da trener i nije bio najveći krivac za trenutačno stanje.

- Odradio sam s ekipom dva treninga, uspio detektirati neke stvari koje treba promijeniti, ali bilo je nerealno očekivati da će stvari odmah sjesti na svoje mjesto. Odlično smo otvorili utakmicu, imali apsolutnu dominaciju u prvom setu, ali je potom došlo do pada snage i koncentracije i nismo uspjeli ništa osvojiti - kaže Fančović, koji se nakon pet godina vratio u seniorski pogon, gdje će ga očito čekati puno posla.

- Koliko sam pratio sa strane, moj prethodnik je odradio dobar posao. Naravno, imam osobnu neku viziju koju bih želio prenijeti i na igračice, ali to sigurno neće iću preko noći. Znam za visoko postavljene klupske ambicije, znam da vremena nema previše, ali ono je ipak potrebno. Nemam čarobni štapić, neće ići ništa na brzinu - priznaje Fančović, koji je u svom posljednjem mandatu na osječkoj klupi bilježio sjajne dosege (dvaput državni viceprvak, završnica Kupa), a posljednjih pet godina je s mlađim kadetkinjama osvojio tri uzastopna državna naslova. Sa seniorkama Osijeka 06 ne treba se i ne može boriti za naslov, ali očekuje plasman u Skupinu I, do koje, to je sada jasno, neće biti lagano i doći.

- Vjerujem da će doći do pomaka nabolje, ako vidim da se to ne može dogoditi, sam ću se maknuti. No vjerujem u ove igračice, ali parket je jedino mjerilo - naglašava trener osječkih odbojkašica, koji će domaći debi imati sljedeće subote u Gradskom vrtu, kada ga čeka i slavonski derbi.

- Dolazi nam Đakovo, novi prvoligaš. Neki možda smatraju, idealna prilika za prvu pobjedu, ali do nje se može doći samo maksimalnim pristupom. Imaju više bodova od nas, stoga je jasno da moramo biti u pravom izdanju ako želimo napokon i slaviti nakon utakmice - naglašava Dario Fančović, novi trener Osijeka 06. N. Benčina

Možda ste propustili...

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSJEČKO-BARANJSKA

Hat-trick Nađa za važnu pobjedu Josipovčana

LUDA ZAVRŠNICA U LIGI ZA OSTANAK

Nakon posljednjeg kola treba dobar matematičar

RUKOMETAŠI OSIJEKA GOSTUJU KOD DUBRAVE

Učiniti sve da se izbjegne najgori mogući scenarij

Najčitanije iz rubrike