Sport
OSIJEK ĆE NA MAKSIMIRU ZAIGRATI BEZ KURTOVIĆA I ŠPEHARA

Saša Novaković i dalje ima
povjerenje trenera Rukavine?
Objavljeno 21. listopada, 2014.
Ako Novakovića pogreške u Splitu nisu previše psihički uzdrmale, imat će moje povjerenje i dalje, kaže Rukavina

Utakmica u Parku mladeži Osječanima nije donijela samo visok poraz nego i dodatne probleme treneru Tomislavu Rukavini. Riječ je, naravno, o kadrovskim pitanjima.

Kapetan Hrvoje Kurtović i Davor Špehar dobili su treći žuti karton i zato će biti prisiljeni preskočiti gostovanje u Maksimiru kod Dinama. Na prvi pogled njihovi izostanci se mogu činiti benignim, jer Osijek na noge ide najjačem mogućem suparniku u HNL-u, ali Rukavina nije baš sretan što je ostao bez dva igrača koji zatvaraju poziciju zadnjeg veznog.

- To više što su obojica dobra u defenzivnim zadacima i sigurno će nam nedostajati. No, iz te kože ne možemo. Rješenja imamo, samo je pitanje za koju ćemo se varijantu odlučiti. Prve opcije su mi Ugarković i Frane Vitaić, ali moguće su Mišić i Jamak, što bi značilo promjene na pozicijama srednjih veznih. Vidjet ćemo, ima još dosta vremena za donošenje konačne odluke - kaže Rukavina.

Usudili bismo se reći kako mu je to manja briga. Ona veća odnosi se na poziciju lijevog stopera, gdje nikako da netko od kandidata učvrsti svoju poziciju. Činilo se da Saša Novaković hvata kontinuitet, ali onda mu se dogodio Split i dvije velike pogreške, pa Rukavina sada opet mora vagati koga postaviti na tu poziciju. Po zadnjoj liniji nikada nije uputno “prćakti” ako se baš ne mora, ali Osječani previše pogodaka primaju baš nakon “neforsiranih” pogrešaka srednjih braniča. Jasno, Matej Jonjić ne ulazi u tu priču, ali dobro bi bilo kada bi dobio stalnog partnera u liniji. Čini se kako Novakovića pogreške iz Splita neće stajati mjesta u momčadi.

- Moram vidjeti u kakvom je on stanju nakon tih nesreća koje su mu se dogodile. Ako psihički bude u redu, igrat će ako ne, ući će Bralić - zaključuje Rukavina.

Osvrtati se na Split više nema smisla. Bilo i ne ponovilo se, iako se, na žalost, ove jeseni, način na koji Osijek gubi utakmice u gostima neprestano ponavlja. Osječani ne budu nadigrani, već, jednostavno, prime pogodak nakon velike individualne pogreške i onda sve ode k vragu. Toj momčadi nedostaje inata koji bi je pogurao prema povratku u utakmicu. Prime pogodak i “potonu im sve lađe”, iako vremena za preokret ima dovoljno.

- To nam je definitivno problem. Sve je dobro dok nam suparnik ne zabije. Nakon toga u momčadi se osjeti nedostatak vjere u preokret rezultata. I protiv Splita smo mogli zabiti najmanje jedan pgoodak. Da nam je to uspjelo, možda bi susret krenuo drugim tijekom - kaže Rukavina.

Tužna je istina kako se suparnici ne trebaju previše mučiti da bi zabili “bijelo-plavima”. Moraju biti samo dovoljno strpljivi, a ostalo će Osijek već učiniti sam. Prije ili poslije doći će nekakva kardinalna pogreška s kojom utakmica postaje jednosmjerna ulica. To je problem koji uopće nije lako riješiti, a i nije od jučer...

Dalibor KELER

PSIHOLOGIJA

“BIJELO-PLAVI” NAJVIŠE PROBLEMA IMAJU NA PSIHOLOŠKOM PLANU, A TO NIJE LAKO RJEŠIVO

Možda ste propustili...

HAJDUK OSTAO NA TREĆEM MJESTU LJESTVICE

Pobjeda Hajduka protiv Rudeša na praznom Poljudu

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

Najčitanije iz rubrike