Novosti
UHIĆENJE NAJMOĆNIJEG GRADONAČELNIKA

Istražitelji “češljaju” Bandićeve poslove
Objavljeno 20. listopada, 2014.
U akciji je sudjelovalo više od 120 agenata

Nakon što je u nedjelju popodne policija uhitila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS grupe Petra Pripuza, uhićeno je još 15 osoba.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Miri Laci, pročelniku Ureda gradonačelnika, Ivanu Toliću, članu Uprave Holdinga, Vidoju Bulumu, pročelniku stručne službe gradonačelnika, Ines Bravić, zamjenici pročelnice Ureda za imovinsko-pravne poslove, Miljenku Benku, direktoru Čistoće, Anti Dodigu, direktoru Gradske plinare, i Zdenku Antunoviću, glavnom tajniku Saveza sportova Grada Zagreba.

Osim njih, na listi uhićenih nalaze se Željko Horvat, specijalni savjetnik gradonačelnika, Filip Čulo, referent za javnu nabavu ZGH, Koraljka Rožanković Uremović, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove, Ivan Markus iz gradskog Ureda za javnu nabavu (do početka 2014. bio je v.d. direktora javne nabave koja je tada bila u Holdingu), Dragutin Kosić, ravnatelj Upravljanja sportskim objektima, Branko Mihaljević, vlasnik građevinske tvrtke Bramgrad projekt, i Ivan Jurčić, Bandićev vozač i predstavnik pravne osobe tvrtke Ce-Za-R u Pripuzovu vlasništvu.

Nakon ispitivanja svih okrivljenika PNUSKOK će odlučiti hoće li podnijeti prijedloge istražnog zatvora, nakon čega bi okrivljenici trebali biti dovedeni pred istražnog suca na Županijski sud u Zagrebu, što se očekuje danas ujutro.

I dok policija i PNUSKOK pretražuju službene i privatne prostorije zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika, medjiski naglasak je na reakcijama na uhićenje čovjeka koji je imao na raspolaganju drugi po veličini proračun u Hrvatskoj. Sedam sati policija je “češljala” stan Milana Bandića, a u akciji Agram sudjelovalo je više od 120 agenata.

U međuvremenu, u javosti se mogu čuti izjave od poruka podrške do zazivanja izbora za novog gradonačelnika Zagreba, ovisno s koje strane dolaze reakcije.

Vuk TEŠIJA
Krsnik: Sve je ovo farsa

U Gradskoj upravi završen je pretres ureda i automobila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. On je prevezen u prostorije USKOK-a u Gajevu ulicu. Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik novinarima je rekao da ne može iznositi detalje o predistrazi, ali da je ovo farsa. "Sinoćnje dramatično uhićenje dogodilo se samo da se skrene pozornost s jednog važnijeg slučaja, suđenja u Njemačkoj." Krsnik je pokazao i ankete koje pokazuju da 70 posto građana i dalje podržava Bandića, i da će sve biti jasnije nakon razgovora u USKOK-u.

Možda ste propustili...