Novosti
PROVALJENA ISTRAGA

Bandić brao mahune, Ljubičića uhitili na Bregani
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Vezani članci

ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK SUMNJIČI SE ZA KORUPTIVNA DJELA

Uhićen Milan Bandić

Iako se o istrazi protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika nagađalo mjesecima, vijest o Bandićevom uhićenju odjeknula je poput bombe među njegovim suradnicima i građanima.

Podsjetimo, još prije tri mjeseca su predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost dr. Miroslav Tuđman i član istog tijela Tomislav Čuljak izazvali skandal kada su tijekom provjere navoda Slavka Linića o navodnom nezakonitom policijskom postupanju zatražili provjeru jesu li prisluškivana četiri mobitela – njihovi te Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, i Milana Bandića. Tom je prilikom utvrđeno kako je mobitel zagrebačkog gradonačelnika bio pod tajnim mjerama koje je odobrio nadležni sud, a prema zahtjevu DORH-a i USKOK-a.

Upitana za komentar o Bandićevu uhićenju njegova glasnogovornica Martina Šušnjara u izjavi za agenciju Hina zbunjeno je rekla kako jedino što zna je da je Bandić tijekom nedjeljnog poslijepodneva brao mahune u svom vrtu na zagrebačkoj Savici, a čemu u prilog govore i fotografije objavljene u 18 sati i 22 minute na jednom od Bandićevih profila na Facebooku.

Prema nepotvrđenim informacijama koje donosi Jutarnji list dva dana prije uhićenja, u petak, Slobodan Ljubičić je kontaktirao četiri hrvatske banke obavještavajući ih da želi hitno podići gotovinu koja je bila pohranjena kod njih. Mnogi to tumače probojem tajnosti istrage i pokretanjem akcije u neuobičajeno vrijeme, u nedjelju poslijepodne. Inače, Ljubičića je policija uhitila na graničnom prijelazu Bregana.