Novosti
PRIPREMNO ROČIŠTE U GRAĐANSKOJ PARNICI GLAVAŠ VS. VRKIĆ

Je li Vrkić kriv za klevetu u građanskoj parnici znat će se nakon kaznenog postupka
Objavljeno 18. listopada, 2014.

Vezani članci

ODGOĐENO ROČIŠTE ZBOG KOJEG JE GLAVAŠ DOVEDEN IZ BIH

Glavaš: Ovo je klasično odugovlačenje postupka

Jučer je na Općinskom sudu u Osijeku održano pripremno ročište u građanskoj tužbi Branimira Glavaša i HDSSB-a protiv Ivice Vrkića za naknadu štete zbog klevete. Riječ je o parničnom postupku pokrenutom istovjetno s kaznenim postupkom za istu kaznenu odgovornost, a na čije je drugo ročište 2. listopada u Osijek iz Mostara došao i Branimir Glavaš. No, nakon jučerašnje kratke rasprave od samo 20-ak minuta, na kojoj su nazočili samo odvjetnici tužitelja i tuženika, sutkinja Spomenka Rodić najvjerojatnije će donijeti pisanu odluku izvan ročišta o prekidanju građanske parnice dok se vodi kazneni postupak. Razlog tome je činjenica da se Ivica Vrkić u građanskoj parnici tereti za isto kazneno djelo, a naknada štete zahtijeva se na kaznenoj odgovornosti koja se tek mora utvrditi u kaznenom procesu.

“Ne zakazujemo sljedeće ročište dok ne vidimo postoje li zakonski uvjeti za odgodu procesa dok se ne donese presuda u kaznenom postupku”, glasila je jučerašnja odluka sutkinje Rodić. Jedina sporna činjenica pri ovoj odluci mogla bi biti ta što su u građanskoj parnici dva tužitelja, odnosno uz Glavaša tu je i stranka HDSSB, dok je u kaznenom postupku tužitelj samo Branimir Glavaš.

- Ovakva odluka bila je očekivana, jer je sutkinja sama rekla da bi zbog ekonomičnosti postupka bilo najbolje da se parnica prekine do donošenja kaznene odgovornosti - komentirala je jučer novinarima Vrkićeva odvjetnica Ksenija Vržina iz Zagreba.N.Z.Eberhard

KAKO SE ZOVE GRADONAČELNIK?

Zanimljivost jučerašnjeg kratkog ročišta bila je dvojba oko službenog imena gradonačelnika Vrkića. Tako je tuženik naveo da je u tužbi pogrešno navedeno njegovo ime, jer se ne zove Ivica, nego Ivan Vrkić. Odvjetnik Radan Kovač, koji zastupa Branimira Glavaša, kao dokaz da se gradonačelnik ipak predstavlja i kao Ivica, donio je i službenu božićnu čestitku u kojoj je gradonačelnik sugrađanima zaželio Sretan Božić kao Ivica Vrkić. “Što se tiče činjenice kako se zove gradonačelnik Vrkić, moram reći da ne znam. Mi smo podnijeli zahtjev za naknadu štete protiv Ivana Vrkića zvanog Ivica, a vidjeli ste čestitke za Božić na kojima se potpisao upravo kao Ivica”, komentirao je odvjetnik Kovač.

Možda ste propustili...

KUĆANSTVA U PLUSU 6,2 MILIJARDE EURA U GODINU DANA

Veća financijska imovina, a i obveze

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE U FOKUSU”

O izazovima u obrazovanju