Sport
JOŠ JEDNOM U GRADSKOM VRTU ZABIO DVA POGOTKA ZA HRVATSKU

Perišić: Želja mi je igrati svaki put u ovako sjajnoj atmosferi
Objavljeno 14. listopada, 2014.

Vezani članci

“ŠESTICA” HRVATSKE KOJA ODJEKUJE

Ovo nam je bilo potrebno, već smo svi umorni od kontroliranog nogometa

U sjajnom ozračju Gradskog vrta, gdje su gledatelji svih 90 minuta zdušno bodrili “kockaste”, upisana je najuvjerljivija pobjeda u posljednjih sedam godina. Osim vatrometa pogodaka, gledatelji su mogli uživati i u najboljem izdanju Hrvatske u mandatu Nike Kovača. Svi su igrači nakon utakmice isticali odličnu atmosferu koju su stvorili navijači u Osijeku pa i dvostruki strijelac Ivan Perišić.

- Svaki bi igrač poželio igrati u ovakvoj atmosferi svaki put. I nama je na terenu zato odmah drugačije, prođu te trnci kada vidiš ovakvu publiku i stvarno nam je to bio poticaj.

Perišić je u igru ušao u 24. minuti, umjesto ozlijeđenog Matea Kovačića i već je do poluvremena, u tih 20-ak minuta uspio dva puta zatresti mrežu. U oba navrata glavom.

- Nije prvi put da glavom zabijam, zabijao sam već dosta u karijeri na takav način, čak mislim da mi je to jedno od najjačih oružja. Budući da ne igram napadača ne mogu se baš često naći u tim situacijama, a kad sam već tu drago mi je da sam zabio, dobro je to i za moje samopouzdanje.

Zadnji, ali i jedini put, Hrvatska je s tri pobjede u kvalifikacije za veliko natjecanje krenula prije 20 godina, u svojoj premijernom nastupu u izlučnom ciklusu.

- Lijepo je to, a bitno je i što nismo primili gol, to nam daje poticaj za daljnji rad. Mi ćemo naprijed zabiti, sad samo trebamo ostati bez primljenog gola.

Perišiću osječki Gradski vrt očito leži, u svibnju ove godine postigao je oba pogotka u 2:1 pobjedi protiv Malija te tako napravio pravi zamah za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je bio jedan od najistaknutijih hrvatskih igrača. I ovaj put bio je dvostruki strijelac pa krilni napadač Wolfsburga vjerojatno ne bi imao ništa protiv da hrvatska reprezentacija i češće bude domaćin u Osijeku.

- Tu sam treći put, postigao sam četiri gola uz jednu asistenciju, tako da mi je najdraži teren. No, bez obzira na to na kom terenu igramo, nadam se samo da će biti ovakva atmosfera.

S devet bodova “kockasti” će sredinom studenoga otići u Milano na noge Italiji, koja također ima maksimalan učinak. No, «azzurri» za sada nisu uvjerljivi, zadnje su dvije utakmice dobili teško, minimalnom razlikom pa im je hrvatska “šestica” i dobro upozorenje.

- Ne mora to značiti ništa uoči Talijana, ali daje nam vjetar u leđa. Idemo se sada koncentrirati na klupske obveze i potom doći što spremniji na tu utakmicu – najavio je najbolji igrač osječkog susreta. G. Roguljić

Možda ste propustili...

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

Najčitanije iz rubrike