Regija
NEKRETNINE PRODANE RUSKOM INVESTITORU ZA 7,3 MILIJUNA KUNA

Radnici ZRC Lipik d.d. će naplatiti
tek desetinu svojih potraživanja
Objavljeno 14. listopada, 2014.

LIPIK – Nekretnine Zdravstveno-rekreacijskog centra Lipik d.d. u stečaju prodane su u drugom pokušaju, i to za 7,35 milijuna kuna. Kupac je tvrtka Itema-Iprom d.o.o. za trgovinu i usluge iz Zagreba, iza koje stoji ruski investitor.

- Riječ je o hrvatsko-ruskom kapitalu kao i u slučaju hladnjače koja je nedavno otvorena u Lipiku. Mi smo već rekli da je to naš model rada i evo, uspjeli smo pronaći investitora s kojim smo neko vrijeme u kontaktima. Njihovi predstavnici su bili u Lipiku i sve potiho riješili za razliku od nekih ranijih koji su naglas puno obećavali, a onda se nisu ni prijavili na dražbu. Oni će Kursalon i Wandelbahn obnoviti u izvornom obliku u suradnji s konzervatorima, uredit će bazene, izgraditi još jedan hotel i nastaviti obavljati djelatnost koju je ZRC imao prije rata, što je nama najvažnije. Osobno sam vrlo zadovoljan - kazao je gradonačelnik Vinko Kasana. Nove vlasnike, dodao je, očekuje uskoro u Lipiku, kada će se o svemu detaljnije razgovarati.

Ono što se već sada zna jest da će postojeća dokumentacija za obnovu ZRC-a morati ići na usklađivanje jer je izrađena 2000. godine.

- Vjerujem kako će se, bez obzira na to usklađivanje, s konkretnim radovima krenuti sljedeće godine – zaključio je Kasana.

Tvrtka Itema-Iprom bila je jedini ponuditelj na drugoj dražbi za prodaju nekretnina ZRC-a, a uplatila je kao jamčevinu 2,2 milijuna kuna. Ostatak novca dužni su uplatiti u roku od mjesec dana. Podsjetimo, od nekretnina ZRC-a nedavno je već prodan hotel Lipa, u kojemu će se urediti Veteranski centar. Nažalost, treba reći da, iako su nekretnine ZRC-a prodane, bivši radnici od toga neće imati velike koristi.

- Nekretnine su bile opterećene založnim pravom i od ovog novca će za potraživanja radnika ostati tek oko 700 tisuća kuna. Kada se tomu doda novac od hotela Lipa, sve to iznosi oko milijun kuna, a ukupna potraživanja radnika su bruto devet milijuna kuna. Osim toga, od ovih milijun kuna još se mora uzeti dio za vođenje stečajnog postupka tako da radnicima neće ostati puno, ali takva su zakonska pravila u stečaju – kazao je stečajni upravitelj Milan Nakić. Potraživanja od ZRC-a prijavilo je 26 bivših radnika. (AGM Kruna)

Tvrtka Itema-Iprom bila je jedini ponuditelj na drugoj dražbi, a uplatila je kao jamčevinu 2,2 milijuna kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike