Mozaik
COMIXCONNECTION U MUZEJU SLAVONIJE

Strip-autori crtaju za
publiku i - oslikavaju stolice
Objavljeno 15. listopada, 2014.

Sutra, u četvrtak, 16. listopada, s početkom u 18 sati u Muzeju Slavonije, u sklopu međunarodne izložbe alternativnog stripa comixConnection održat će se crtanje za publiku i oslikavanje jedne od stolica eksponata.

U drugoj rundi crtanja za publiku u ring ulaze Dražen Brkić i Stjepan Matić. Dražen Brkić je magistar edukacije likovne kulture, predaje u Školi primijenjene umjetnosti u Osijeku. Objavljuje stripove u magazinu StripOs, po jedan strip mu je objavljen u Komikazama i Zarezu, a jedan njegov strip se može pročitati na Deviantartu. Povremeno sudjeluje na 24-satnom crtanju stripa. Publika može očekivati široku lepezu ponude jer uz autorska rješenja Dražen "ima u olovci" popularne likove iz Bonelli produkcije poput Mister Noa, Zagora, Dylan Doga, Martina Mysterea, ali i franko-belgijske poput poručnika Blueberrya, Jeremiaha, Comanchea i drugih, a također dodaje da nema nepoznanica ni sa superherojima.

Stjepan Matić završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u struci grafičkog dizajna. Udruzi StripOs se pridružio 2011. na 24-satnom crtanju stripa u Osijeku, to je prvo 24-satno crtanje stripa u Osijeku, a na razini Hrvatske, drugo. Prvi je član Udruge StripOs koji je ispunio normu od 24 stranice te je sudjelovao i u sljedeća dva strip-maratona. Naravno, objavljuje stripove u magazinu StripOs, a njegov rad se može pratiti i na Deviantartu. Skloniji je crtanju autorskih rješenja, ali u ponudi također ima i likove iz animiranih filmova.

Izložba koja predstavlja strip-autore i mreže kojih su oni članovi sastoji se od još jednog dijela postava. Riječ je o stolicama oslikanim u strip-maniru i izloženim u sklopu izložbe. U svakom od gradova gdje je izložba gostovala, lokalni autori su oslikali po dvije stolice. U Osijeku je prvu oslikala Helena Janečić, a drugu će ovoga četvrtka imati priliku oslikati Krešimir Pongrac.

Krešimir Pongrac završio je Tehnološku školu, smjer grafički tehničar. Član je udruge StripOs od njezinih početaka i sudjelovao je u većini aktivnosti. Stripove objavljuje u magazinu StripOs i naravno, sudjeluje u 24-satnom crtanju stripa. Crta brzo i dobro, tako da nema sumnje da će se nakon što završi sa stolicom, pridružiti Draženu i Stjepanu u crtanju za publiku. Ovom prilikom, premijerno se predstavljaju probe za Krešin novi strip, a njegove druge radove se može pratiti na neizbježnom Deviantartu.(T.K.)

U svakom od gradova gdje je izložba gostovala lokalni autori su oslikali po dvije stolice

Možda ste propustili...

BABY LASAGNA I TIM NA PRIPREMAMA U ŠVEDSKOJ

Prvom su probom i novim kostimima oduševili fanove

Najčitanije iz rubrike