Mozaik
IZLOŽBA U NEW YORKU

Fotografije koje je snimio McCartney u muzeju Brooklyn
Objavljeno 5. svibnja, 2024.
Oko 250 fotografija koje je snimio Paul McCartney tijekom ranih godina slave The Beatlesa izloženo je od ovog tjedna na velikoj izložbi u njujorškom muzeju Brooklyn. Izložba "Fotografije Paul McCartney 1963.-64.: Oči oluje", koja stoji do 18. kolovoza, obećava pružiti perspektivu Beatlemanije iz perspektive člana benda. Fotografije, koje su prethodno bile izložene u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu, dokumentiraju prvu američku turneju The Beatlesa prije 60 godina i brzi uspon benda do svjetske slave. Kustosica Brooklynskog muzeja Catherine Futter kaže da se McCartneyeva jaka povezanost s New Yorkom, koju je razvio od svog prvog dolaska 1964., vidi u kolekciji.



- Njegove živopisne fotografije s prvog posjeta The Beatlesa uhvatile su energiju grada, uzbuđenje američkih obožavatelja i ludilo zbog statusa benda kao slavnih osoba i oduševljenje Beatlesa. Kroz McCartneyev objektiv osjećamo intenzitet bivanja u središtu tako nevjerojatnih događaja - kaže Futter.



McCartney (81) sam je snimio mnoge fotografije u 1960-ima, neke od kojih su zagubljene po arhivima, a ponovno su otkrivene u posljednjih nekoliko godina. H
Možda ste propustili...

U SPOMEN NA DR. JERGOVIĆA, UTEMELJITELJA PITOMAČKOG FESTIVALA

Održan koncert “Čuvar uspomena”

Najčitanije iz rubrike