Novosti
NOVA GENERACIJA POLITIČARA ZAMIJENILA STARO PREDSJEDNIŠTVO U HDSSB-U

Za trećeg predsjednika HDSSB-a izabran je 28-godišnji Dragan Vulin
Objavljeno 8. listopada, 2014.
Sada ćemo, vi mladi i mi stari, nastaviti zajedno u borbi za Slavoniju i Baranju, poručio je Glavaš

Vezani članci

SLAVONSKI REGIONALCI NAJAVILI IZBORNI SABOR

Cilj HDSSB-a je 2015. godine ući u Vladu

Dragan Vulin jednoglasno je u srijedu izabran od 690 izaslanika stranke za trećeg predsjednika HDSSB-a.

Na 6. Saboru HDSSB-a za zamjenika predsjednika HDSSB-a izabran je Karlo Šatvar, a za pet potpredsjednika Slavica Jelinić, Igor Češek, Dubravko Kolundžić, Dražen Đurović i Stjepan Ribić. Istovremeno “stari postav” vodstva stranke na čelu s Branimirom Glavašem, Vladimirom Šišljagićem, Ivanom Drmićem, Krešimirom Bubalom i Dinkom Burićem postao je dio novoosnovanog tijela stranke pod nazivom Vijeće za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku. Ovim je HDSSB krenuo u politiku, kako je rekao i novi predsjednik stranke Dragan Vulin, spoja iskustva i mladosti a s ciljem ostvarivanja još boljih rezultata i ulaska u Vladu RH na sljedećim izborima kao glavnim ciljem ove najveće regionalne stranke u Hrvatskoj.

- Spoj iskustva i mladosti daje najbolje rezultate i u politici i u radnim kolektivima, ali i obitelji, a ja HDSSB doživljavam kao veliku obitelj. Zahvaljujem na povjerenju koje mi je dano, te osjećam veliku odgovornost i obavezu da ubuduće radim i 20 sati dnevno za HDSSB i Slavoniju i Baranju. Ne služim se demagogijom i ne volim političke parole, nisam opterećen ideološkim podjelama, ali sam ponosan što je HDSSB totalno drugačiji od drugih i sasvim sam siguran da sljedeću Vladu nitko neće moći osnovati bez HDSSB-a - poručio je na Zrinjevcu 28-godišnji magistar elektrotehnike i novi predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Pozdravno pismo za više od 2000 okupljenih u sportskoj dvorani Zrinjevac je “iz hladne ćelije mostarskog zatvora opasanog austro-ugarskim zidovima i čeličnom žicom” uputio i osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš.

- Evo me živa i poput čelika odlučna i zdrava da nastavim tamo gdje smo stali. Nisu me slomili ni psihički ni fizički moji politički protivnici. Sada ćemo, vi mladi i mi stari, nastaviti zajedno u borbi za Slavoniju i Baranju. Kada je krenuo proces protiv mene vi ste još bili djeca, a u međuvremenu ste odrasli i sačuvali HDSSB, koji je danas stranka koja se može suprotstaviti svim napadima. Nužno je da stranku počnu voditi mladi ljudi neopterećeni lijevim i desnim podjelama - poručio je između ostalog Glavaš zahvalivši se Bubalu, Drmiću, Šišljagiću i Buriću za rad proteklih devet godina u vođenju stranke.

Recimo kako je HDSSB jučer u Osijeku i proširio svoje predsjedništvo tako da su u njega ušli predstavnici iz svih pet slavonskih županija. Inače, na izbornom saboru HDSSB-a kao počasni gosti nazočili su i predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić, čelnik Zavjeta za Hrvatsku Marko Lukić, predsjednik HSP-a Daniel Srb, te predstavnici Hrasta - Pokreta za Hrvatsku, kao i HDSSD-a.

Nefreteta Z. EBERHARD
KUJUNDŽIĆ: OD MILANOVIĆA TRAŽIM DA RASPIŠE PREDSJEDNIČKE IZBORE

Okupljenima na izbornom saboru HDSSB jučer se obratio i budući predsjednički kandidat i predsjednik Hrvatske Zore Milan Kujundžić. “Od premijera Milanovića tražim da prestane glumatati i raspiše izbore kako bi hrvatski narod znao kojeg će dana biti izabran novi hrvatski predsjednik. Ova Vlada je pokazala da ih nije briga za hrvatski narod i Hrvatsku, već samo za njihove fotelje. Ova želja za referendumom je bila dobra nakana da narod bira političare koje želi, ali ne treba nam više referendum jer će novi predsjednik na referendumu donijeti novi Ustav koji će ove mašinerije koje sada vladaju poslati u povijest. Hrvatsku trebaju vodit hrvatski domoljubi i kompetentni ljudi, poručio je u Osijeku Kujundžić.

Možda ste propustili...

EUROPSKA KOMISIJA ODOBRILA JE HRVATSKU MJERU

Državna potpora za LNG terminal

MINISTRICA KULTURE NAKON UHIĆENJA DAVORA TRUPKOVIĆA

Obuljen: Zgrožena sam, ali vjerujem u presumpciju nevinosti

Najčitanije iz rubrike