Novosti
SLAVONSKI REGIONALCI NAJAVILI IZBORNI SABOR

Cilj HDSSB-a je 2015. godine ući u Vladu
Objavljeno 7. listopada, 2014.

Vezani članci

OSJEČKO-BARANJSKI DOŽUPAN - KANDIDAT ZA NOVOG ČELNIKA HDSSB-A NA IZBORNOM SABORU STRANKE

Vulin: Novu vladu nitko neće moći sastaviti bez HDSSB-a

HDSSB-u je u 2015. godini cilj ući u Vladu Republike Hrvatske i to kako bi participirali u vlasti na nacionalnoj razini i nastavili borbu za promjenu poreznog sustava, decentralizaciju, regionalizaciju i pravedniju raspodjelu sredstava, poručio je dva dana uoči izbornog sabora HDSSB-a predsjednik ove stranke Vladimir Šišljagić.

S obzirom na to da se aktualno predsjedništvo neće kandidirati na 6. Saboru stranke koji će se održati u srijedu, 8. listopada, jučer je zahvalio medijima za praćenje rada stranke tijekom njegova mandata, ali i podvukao najvažnije stavove stranke u ovom trenutku.

- U idućem razdoblju s novim čelništvom nastavljamo s kontinuitetom naše politike, odnosno zahtjevima za većom neovisnošću jedinica lokalne samouprave i regionalizacijom. Prijedlog s kojim sada izlazi predsjednik Republike Ivo Josipović jest prijedlog HDSSB-a iz 2005. godine. No, nas su tada zvali autonomašima - komentirao je Šišljagić.

Kao jednog od kandidata za novo prošireno predsjedništvo, HDSSB je jučer predstavio i svog novog člana, doc.dr.sc. Matu Palića. Ovaj docent na Katedri ustavnih i političkih znanosti Pravnog fakulteta u Osijeku od rujna je član HDSSB-a, a s ovom strankom i ranije je surađivao kao konzultant pri razmatranju ustavnih pitanja.

Medijske špekulacije o tome da bi novi predsjednik stranke mogao postati sin Branimira Glavaša, Filip Glavaš, nazvali su “naklapanjima”. “Naš kandidat je Dragan Vulin, a tko će postati predsjednik odlučuje Sabor HDSSB-a”, rekao je Šišljagić, dok je saborski zastupnik Dinko Burić još dodao kako nije riječ tek o medijskim naklapanjima, nego o patologiji pojedinih novinara te u svojoj maniri dodao da takvima preporuča psihijatrijsko liječenje.N.Z.Eberhard

PALIĆ ZA REGIONALIZACIJU

HDSSB je jučer predstavio i svog novog člana, doc.dr.sc. Matu Palića. “Ušao sam u HDSSB, jer se apsolutno slažem s programom stranke, osobito u onom dijelu koji se odnosi na regionalizaciju i nužnost podjele Hrvatske na pet regija, s ciljem ravomjernijeg razvoja Hrvatske. Podržavam program te stranke i ono što se u zadnje vrijeme provlači kroz medije, a to je pomlađivanje i novi smjer u političkom djelovanju”, rekao nam je Palić. Kako se bavi ustavnim pravom, a pitanje izmjena Ustava jedno je od najaktualnijih posljednjih mjeseci, smatra da i tu može pomoći stranci u težnji da djeluje na dobrobit hrvatskog naroda.(I.B.)