Novosti
PREDSJEDNIK REPUBLIKE U OSIJEKU O AKTUALNOSTIMA:

Regionalizacija je ključan projekt
Objavljeno 4. listopada, 2014.

U sklopu posjeta Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji Ivo Josipović, predsjednik RH, razgovarao je sa županom Vladimirom Šišljagićem i gradonačelnikom Ivanom Vrkićem. Bilo je riječi o procesu stavljanja na raspolaganje državne imovine Gradu i Županiji, akutnom pitanju regulacije voda Drave i regionalizaciji.

- Proces ustupanja državne imovine Gradu i Županiji ide presporo i trebalo bi ga ubrzati, stoga ćemo zajedno, u suradnji s Vladom, raditi na tome. Što se tiče regulacije voda, postoje dobri projekti, koji mogu ne samo otkloniti opasnost od poplava nego i poljoprivredna zemljišta učiniti produktivnijima - rekao je Josipović. Na novinarsko pitanje o regionalizaciji rekao je da je to jedan od ključnih projekata koji predlaže, jer ima veliko političko i gospodarsko značenje, a njime će RH mnogo dobiti.

Nakon otvaranja osječkog Jesenskog sajma, također odgovarajući na novinarske pitanja, izrazio je zadovoljstvo odlukama Nadzornog odbora Ine.

- To je mudra, dobra odluka i pozdravljam je. Naravno, u tom kontekstu treba pogledati što dalje. Dakle, zagovaram uporne pregovore, bez obzira na teškoće koje se javljaju i na razilaženja - rekao je Josipović te dodao kako treba poći od koncepta Ine kao strateške hrvatske firme, koja mora biti regionalno važna i jaka, jer je to u interesu i MOL-a i Hrvatske.

Predsjednik Josipović odgovorio je i na optužbe Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a, da je njegov bivši glavni analitičar Dejan Jović "protiv hrvatske neovisnosti", podsjetivši Karamarka kako je Jović svojedobno bio savjetnik i kandidatkinji za predsjednika Kolindi Grabar Kitarović, kada je bila ministrica, ali i ministru Žužulu.(V.L./D.Ku.)

Možda ste propustili...