Zdravlje
VJEŽBAJTE S NAMA

Pretklon
Objavljeno 29. rujna, 2014.

1. VARIJANTA S JEDNOM SAVIJENOM NATKOLJENICOM

Lijevu nogu savijemo u koljenu, desna je pružena. Pazimo da nam lijevo koljeno ne „pobjegne“ gore, a da je desno skroz pruženo. Podignemo ruke iznad glave i udahnemo. S izdahom spustimo trup. Trudimo se ići prvo prsima na natkoljenice te ne forsirati i ne gurati čelo na koljeno. Kada namjestimo položaj, zadržimo ga i opuštamo se smireno dišući. U ovom se pretklonu istežu mišići stražnje lože, leđa, stražnjica i prepone.

 

2. NAPREDNIJA VARIJANTA PRETKLONA U POLULOTOSU

Lijevu nogu savijemo u koljenu, desna je pružena. Lijevo stopalo namjestimo u polulotos (stopalo na desnu preponu). Također s udahom podignemo ruke i s izdahom spustimo u položaj istezanja. Desna ruka drži zategnuto desno stopalo. Kako bismo se još intenzivnije istegnuli, možemo lijevu ruku provući iza leđa te uhvatiti lijevo stopalo. U istezanjima se nikad ne smiju raditi „cimanja“ i trzanja. Također ostanemo ugodno disati u položaju.

 

Vježbe pokazuje Martina Slivonja, bacc. physioth i licencirana instruktorica pilatesa i joge u Centru osobne moći u Osijeku, www.centarosobnemoci.com, 091 1701900

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike