Novosti
PONOVNO JE BURNO U ĐAKOVAČKOM HDZ-U, MOGUĆI RASPLET IDUĆI TJEDAN

Dvije trećine ogranaka traži Mikulićevu ostavku?!
Objavljeno 26. rujna, 2014.

Ni šest mjeseci nakon što je izabran za novog predsjednika đakovačkog HDZ-a, od Marina Mikulića, ako je suditi prema neslužbenim informacijama, veći broj temeljnih ogranaka traži ostavku. Navodi se to i u priopćenju koga smo jučer dobili iz redova nezadovoljnika radom novog predsjednika.

– Zbog izrazitog nezadovoljstva (ne)radom predsjednika Gradskog odbora HDZ-a grada Đakova Marina Mikulića koji provodi politiku samovolje s nekolicinom pojedinaca te se kontinuirano obračunava s svim neistomišljenicima u stranci, dvije trećine temeljnih ogranaka traži njegovu neopozivu ostavku u interesu dobrobiti HDZ-a Đakova. Sukladno Statutu HDZ-a 'skupštinu gradske organizacije HDZ-a može sazvati Gradski odbor koji je dužan sazvati Skupštinu Gradskog odbora i na zahtjev natpolovičnog broja temeljnih ogranaka'” navodi se u anonimnom priopćenju kojeg je na adresu naše redakcije dostavio jedan od predsjednika temeljnih ogranaka, koji kaže kako će se “karte” otkriti u ponedjeljak, nakon sastanka Gradskog odbora.

Neslužbeno doznajemo kako je u četvrtak navečer održan sastanak predsjednika temeljnih ogranaka. Sastanku se, navodno, odazvalo 12 od 15 predsjednika, a sadržaj priopćenja potpisalo je njih deset, dok su još dvojica to navodno trebala učiniti jučer. Nezadovoljnici Mikulića ne smatraju više predsjednikom đakovačkog HDZ-a, nego, kako nam je rekao jedan od njih, tehničkim rješenjem, dok središnjica ne odluči o povjereniku.

Marino Mikulić za naš list kaže kako papir s potpisima još nije vidio, a prije toga ne želi ništa komentirati. Još prije nekoliko dana na konferenciji za novinare Mikulić je istaknuo kako su pri kraju s obilascima temeljnih ogranaka, a na novinarski upit uživa li njihovu podršku, odgovorio je: “Gotovo devedeset posto”.M.Muškić

Možda ste propustili...

ŠEF HRVATSKE DIPLOMACIJE:

Inicijativa triju mora je važna

PROMJENE NAVIKA GRAĐANA MIJENJAJU I POSLOVANJE TVRTKI

Razglednice gotovo više nitko i ne šalje, ali dostava paketa raste

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati

Najčitanije iz rubrike