Mozaik
SVRBI LI VAS NOVČANIK ILI RAČUN, VI SI PRIUŠTITE:

Kupite si raketnu rampu za četvrt milijuna dolara!
Objavljeno 18. rujna, 2014.

Stari, napušteni raketni silos (stanica) savršena je zgrada ako vam treba nadomjestak za nešto. Tijekom povijesti velik je broj raketnih silosa građen diljem svijetu. Na tim su se zgradama obavljala različita testiranja, od novih tehnologija do poboljšanja samoobrane. Otkad nisu u funkciji, mnogi su prazni ili srušeni. Međutim, jedna tvrtka prodaje stare, nekorištene raketne silose, ako si ih možete priuštiti.

Tvrtka 20th Century Castles LLC, sa sjedištem u bivšem silosu u Kansasu, specijalizirana je za kupnju i prodaju bivših raketnih lokacija i komunikacijskih bunkera. Do danas su prodali njih više od 50. Za manje od 300.000 dolara, zaljubljenici u ove građevine mogu posjedovati svoju vlastitu raketnu rampu u Kansasu, Indiani, Maineu ili Ohiu. Tvrtka se predstavilna na National Geographicu, History Channelu i Discovery Channelu, uz brojne druge medijske kuće.

Prvi objekt za lansiranje raketa sagradile su nacističke snage 1943. Smješten u La Coupoleu, sagrađen je za pohranu goriva i bojevih glava. (N.Vek.)

Silos s podzemnim bunkerom nemali broj kupaca/investitora prenamjenjuje u luksuzne stanove, a neki se pripremaju za mogući slučaj katastrofe

Najčitanije iz rubrike